Christelijke Muziek en Concertagenda

Sinterklaas vieren met 19 rockbands?

Christmas Rock Night: tweedaags winterfestival in Duitsland

Van onze redacteur Jeanine Veen

08-11-08

Christmas Rock Night is een toonaangevend christelijk rockfestival in Ennepetal (Duitsland). De line-up staat ieder jaar weer vol met een diversiteit aan rock, punk en hardrock bands uit de hele wereld. En dit jaar doet de hoofdredacteur van ChristelijkeConcertAgenda.nl live verslag!

Nederlandse gasten

Op 5 en 6 december zullen onder andere Project 86 en Fireflight (beiden bekend van het Flevofestival dit jaar), Day of Fire, Disciple en Thousand Foot Krutch op het podium staan. Hoewel er in Nederland nauwelijks publiciteit wordt gemaakt voor dit unieke festival, trekken er elk jaar ruim 100 Nederlanders naar Ennepetal om dit spektakel mee te beleven. Nieuwsgierig geworden? De volledige programmering vind je op Christmas Rock Night.

Van lokaal tot wereldformaat

Christmas Rock Night begon in 1980 als een lokaal festival met drie Duitse bands, maar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde (hard)rockfestivals van de wereld. Veel Amerikaanse bands speelden hun eerste Europese show op dit festival. Hoewel het voor Amerikaanse begrippen maar een kleinschalig festival is, heeft een aantal bands zoals Project 86 en Disciple al meerdere malen in Ennepetal gespeeld.

Live verslag

Tijd dus om dit legendarische festival zelf ook eens mee te maken. Op 5 december reis ik af naar het winterse Duitsland om de sfeer te proeven en bands en publiek aan de tand te voelen over dit bijzondere festival. Ik zal ter plekke live verslag doen van alles wat ik meemaak, dus houd de website in de gaten!


 Laatst gewijzigd: 10-11-08 - Geplaatst: 08-11-08