Christelijke Muziek en Concertagenda

Zon, zee, strand en... muziek!

Mooi weer en goede bands op het Xnoizz Flevo Festival 08

Van onze redacteur Jeanine Veen

15-08-08

Het Flevo Festival, dat gewoontegetrouw plaats vindt in Liempde (Noord-Brabant), werd dit jaar voor het eerst in Bussloo bij Apeldoorn gehouden. De line-up zag er dit jaar veelbelovend uit en ik had vernomen dat het festivalterrein aan het water zou liggen. Al met al reden genoeg om er bij te zijn.

Lekkere koffie en vooral heel veel muziek

Donderdag 14 augustus om 14.00 uur werd het festival eerst officieel geopend voordat we het terrein op mochten. Iedereen was nieuwsgierig en ik kon de spanning voelen. Eenmaal op het terrein spreidde de massa zich uit om alles te verkennen en dat viel niet tegen. Mijn favoriete spot was Café De Belofte, een houten bruincafé uit 1930 met de sfeer van weleer. Er werd biologische koffie en thee geserveerd door personeel dat gestoken was in pak of avondjurk. In deze tent waren ook lezingen, workshops en deden artiesten als Sarah Kelly, Flatfoot 56, Brown Feather Sparrow en New World Son intieme akoestische sessies. Voor wie meer zin had in stevige muziek was er natuurlijk ook een tent. La Luna (voorheen de tent voor alternatieve muziek) is verleden tijd en daarvoor in de plaats is de SubYard gekomen. Vanaf 12 uur 's nachts was dat de spot voor alternatieve bandjes als The Gentlemen, Mammuth, The [New] Shining en The Hot Stewards.

Genieten met je voeten in het water

Maar ook op de Mainstage rockte het behoorlijk! Over de drie dagen verdeeld speelden er bands als Starfield (zij speelden ook op de EO-jongerendag), The Elms, Project 86, Sixpence None the Richer, Fireflight, Tourniquet (met de bassist van oldschool rockband Stryper!), Stellar Kart, Flatfoot 56 en MxPx. Twee kernwoorden voor de Mainstage waren uit je dak gaan en genieten, en dat deed het publiek zeker! The Quench (van het Nederlands Bijbel Genootschap) had naast de gebruikelijke spot ook een eigen podium in het water, The Quench Stage. Daar traden bands op als Four Kornerz, The Band With No Name en Canadian Sunset (een van de finalisten van de Xnoizz Band Battle). Naast heel veel goede muziek viel er uiteraard ook genoeg te beleven, zo waren er lezingen, seminars van onder andere Anne van der Bijl, sprekers als Reinier Sonneveld, workshops en nog veel meer. Maar er werd ook veel gezwommen en regelmatig lag het strand vol met zonnende mensen.

A New Day

Het thema van dit jaar was A New Day. Dit gold niet alleen voor de locatie maar was ook zeker de boodschap die bands en sprekers overbrachten. Bij God kun je altijd opnieuw beginnen en elke dag die hij geeft is nieuw. Dit is iets wat de bandleden van Four Kornerz, beaamden toen ik ze sprak na hun optreden. De bandleden komen oorspronkelijk uit Nigeria en combineren jazz, R&B, black gospel, soul en funk tot een swingend geheel. Ze genieten van elke dag en van elke gelegenheid om hun muziek te delen met mensen. Ze vonden het Nederlandse Flevo festival publiek dan ook “a lot of fun!”. Ik vond het een zeer geslaagd festival op een geweldige locatie en het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Voor iedereen die van muziek en gezelligheid houdt, is het Xnoizz Flevo festival een echte aanrader!


 Laatst gewijzigd: 25-09-08 - Geplaatst: 06-09-08