Christelijke Muziek en Concertagenda

Een avond met gospelband Seven

Mooie en intense muziek van eigen bodem

Van onze redacteur Jeanine Veen

13-08-08

De band is door de website www.gospelgroepen.nl uitgeroepen tot 'de ontdekking van 2008' en ik ben erg benieuwd naar het optreden van deze avond. De eerste kennismaking met Seven is erg gezellig. Meteen wordt het duidelijk dat dit een hechte groep is die behalve hun passie voor muziek, ook lief en leed met elkaar delen. En niet te vergeten, humor! Dit alles is de basis voor de mooie liedjes die Seven die avond speelt.

Herkansing!

Deze avond verzorgt Seven de muziek van een Jeugddienst in Wezep met hun zelfgeschreven nummers. Hun repertoire is veelzijdig, zowel muzikaal als tekstueel. Het thema van de avond is Herkansing! en Astrid, een van de bandleden, vertelt mij dat ze de nummers hier op aangepast hebben. "Het merendeel van onze optredens is tijdens jeugddiensten en meestal zoeken we hiervoor nummers uit ons eigen repertoire. Daarnaast begeleiden we ook bij Opwekkingnummers."

Kippenvelmomenten

Het wordt mij al snel duidelijk dat Seven niet een standaard gospelband is. De nummers variƫren van rustig tot behoorlijk wat drum en electrische gitaar, maar bij elkaar klinkt het als een mooi geheel. Er zit veel dynamiek in de nummers en de tweede stem klinkt prachtig. Tijdens de avond krijg ik vaag een associatie met Psalmen Voor Nu, maar toch is Seven heel anders. De muziek is aangrijpend en de mooie teksten zorgen bij mij voor een aantal kippenvelmomenten. De teksten gaan veelal over het leven met God, de mooie momenten maar ook de moeilijke momenten, en is daardoor intens en indringend.

Luistermuziek

Dit alles maakt de nummers tot echte luistermuziek, je kunt zitten en genieten maar het stemt je ook tot nadenken. Deze avond was er een om niet snel te vergeten en voor mij is Seven een mooie ontdekking.

Online christelijke muziek kopen

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Bert en Joke Keizer - do 14-08-08 12:21:26
Een avond met "Seven" vergeet je niet gauw! Hun enthousiasme is aanstekelijk! Je merkt in hun spelen en zingen dat hun geloof echt is en dat ze mensen willen vertellen, wat zij gevonden hebben in de Here Jezus!



 Laatst gewijzigd: 13-08-08 - Geplaatst: 03-08-08