Christelijke Muziek en Concertagenda

Delirious? stopt definitief

Besluit valt na vertrek leadzanger

Van onze redacteur Kobus Post

07-07-08

Gospelrockband Delirious? stopt na vijftien jaar trouwe dienst definitief met muziek maken. Na veertien albums en duizenden concerten vinden de bandleden het genoeg. Tot eind 2009 blijft de band de al geplande concerten uitvoeren.

Nieuwe projecten

De bandleden geven op hun website heel duidelijk aan dat er onderling geen ruzie is ontstaan. Het besluit is gevallen nadat leadzanger Martin Smith aangaf te willen stoppen met de band. "Martin wilde nieuwe projecten opzetten en verder gaan met bestaande, zoals zijn werk bij CompassionArt." aldus de bandleden op hun website. "Ook wilde hij graag meer bij zijn vrouw en kinderen zijn."

Geen nieuwe boekingen

Hiermee treedt Martin in de voetsporen van voormalig drummer Stew Smith, die in mei dit jaar om dezelfde reden stopte. Hij werd vervangen door Paul Evans. Met het vertrek van Martin besloten ook de andere bandleden een punt te zetten achter het hoofdstuk Delirious?. De band zegt geplande tours en concerten gewoon te spelen, maar meer zal er niet bij komen. Nieuwe boekingen worden ook niet meer geaccepteerd.

Cutting Edge

Delirious? begon als klein tienerbandje. Ze traden op in de aula van hun school in Littlehampton, Groot Brittanniƫ. Toen heetten ze nog 'The Cutting Edge Band'. Nadat de band in 1997 officieel de muziekindustrie betrad, brachten ze enkele albums uit. King Of Fools werd daarvan de meest bekende. Daarna bracht Delirious? nog vele albums en liedjes uit. Nummers als The Happy Song, Deeper en History Maker zijn gigantisch bekend geworden. Delirious? heeft in Nederland drie keer op de EO-Jongerendag opgetreden en een keer op het FlevoFestival, Winter Wonder Rock en Soul Survivor. Verder is de rockband meerdere malen in Nederland geweest om concerten te geven.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Annalies - vr 19-12-08 19:59:56
Plierp...VRESELIJK! Ze zijn zooo goed! RESPECT BOYS!!(L)



 Laatst gewijzigd: 07-07-08 - Geplaatst: 07-07-08