Christelijke Muziek en Concertagenda

Refomuseum wil imago orthodoxe christenen wijzigen

Nog te openen museum komt ergens op de Veluwe

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

01-04-08

Het orthodox-christelijke deel van de bevolking krijgt zijn eigen museum: een Refomuseum. Wanneer het museum 'ergens op de Veluwe' er komt, is nog onduidelijk. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad dinsdag.

Volgens de christelijke krant wil de stichting Behoud Reformatorisch Cultureel Erfgoed de beeldvorming van de orthodoxe christenen, ook wel refo's genoemd, bijstellen. "Het is van het grootste belang onze jongeren hun eigen wortels te tonen, maar ook om ons te presenteren aan niet-reformatorische mensen", zegt initiatiefnemer K. den Oudsten vandaag in het Reformatorisch Dagblad. De verkeerde denkbeelden en vele misstanden over de reformatorische bevolkingsgroep moeten volgens hem op deze manier de wereld uit geholpen worden.

Gratis toegang

Er is al een nog anonieme geldschieter gevonden. Waar het museum precies komt, is nog niet duidelijk. De stichting onderhandelt nog 'over een geschikt pand in een centrale plaats op de Veluwe', geen vreemde plek want een groot gedeelte van de orthodoxe christenen woont daar. Wanneer het er komt, is ook nog niet bekend. Wel staat vast de dat toegang gratis is. De museumcollectie - bestaande uit curiosa en antiek uit de gereformeerde gezindte – wordt toegelicht in het Nederlands, Engels en Arabisch. Bijzondere stukken zijn onder meer het elektronisch orgel van dominee G.H. Kersten, de oprichter van het kerkgenootschap Gereformeerde Gemeente, en de fiets van een bekende ouderling te zien.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 01-04-08 - Geplaatst: 01-04-08