Christelijke Muziek en Concertagenda

Blackgospelgroup zingt voor zwervers

Artiesten geven live-optreden tijdens muzikale paasbrunch

Van onze redacteur Frederike Hessing

20-03-08

Zanger Willem van Leeuwen en de blackgospelgroep The New Gospel Sensation treden op tijdens een paasbrunch van het Leger des Heils. De actie op Tweede Paasdag in Amsterdam moet dak- en thuislozen een hart onder de riem te steken. "Zo laten we weten dat er aan hen wordt gedacht."

 De muziek van onder andere Willem van Leeuwen en The New Gospel Sensation moet zorgen voor de nodige sfeer en gezelligheid tijdens de jaarlijkse paasbrunch. Het is de eerste keer dat de artiesten tijdens een actie van het Leger des Heils optreden.                

Hoop

"Ik wil de dak- en thuislozen proberen hoop te geven. Met mijn muziek wil ik die mensen een fijne dag bezorgen, zodat ze ook een beetje die paasgedachte hebben", refereert zanger Van Leeuwen aan het gezellig samenzijn tijdens Pasen, compleet met paaseieren en diner. "Met deze paasbrunch laten we aan thuis- en daklozen weten dat er aan hen wordt gedacht."

Van Leeuwen zal zijn dakloze publiek vermaken met zijn gebruikelijke genre: jazz, bigband en softpopnummers. “Ik heb begrepen dat de meeste daklozen van mijn leeftijd zijn, ik ben 43 jaar, daarom speel ik ook nummers uit onze jeugd." Van Leeuwen zingt onder meer liedjes van de jonge, Canadese jazz-zanger Michael Bublé, de Amerikaanse zanger Frank Sinatra en nummers van zijn eigen cd 'Mijn Wereld'.               

Up-tempo

Het publiek kan volgens manager Ferdinand Beuse rekenen op 'een swingend optreden' van The New Gospel Sensation. "Het repertoire wordt een variatie van up-tempo-liedjes, liederen die steeds sneller gezongen worden." Welke andere liedjes ze spelen is hem niet bekend. Beuse: "De nummers zijn vooral bedoeld als sfeermakers; onze ervaring is dat mensen de tekst in het Engels niet goed kunnen volgen, maar dat de sfeer van het lied hen een blij gevoel geeft."

De blackgospelgroup evangeliseert niet, maar zingt wel over Jezus, vertelt de manager. “Voor het optreden tijdens de paasbrunch heeft The New Gospel Sensation in zijn repertoire niet speciaal rekening met Pasen gehouden. De nummers zijn bedoeld om mensen te inspireren, meer dan dat ze daadwerkelijk een christelijke boodschap overbrengen.”

 

 

De dak- en thuislozen zijn van 12:00 uur tot 15:00 uur welkom in de Amstelkerk in Amsterdam. Het Leger des Heils organiseert de actie in samenwerking met Rookie Events, Hogeschool INHOLLAND en het bekende Amsterdamse Amstel Hotel. Laatstgenoemde verzorgt, net als vorig jaar, de maaltijd voor de daklozen.

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 21-03-08 - Geplaatst: 20-03-08