Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuw Shalomkoor heeft Israël-reis al gepland

Lennart Knops richt nieuw koor op

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

07-03-08

Dirigent Lennart Knops heeft een nieuw Israël-koor in de maak. Het koor, Shalomkoor geheten, gaat in 2009 al op tournee naar het Beloofde Land.

Organist Peter Wildeman is aangetrokken om het nieuwe koor te begeleiden. Het grote doel van het koor is om volgend jaar mei af te reizen naar Israël. Van 18 tot en met 26 mei zal het koor door het Beloofde Land toeren. Er zal dan gezongen worden in The Redeemer-church op de Olijfberg, in Jeruzalem, in Nazareth en op de kerk bovenop de Berg der Zaligsprekingen. Tijdens de koorreis reist harpiste Maria Knops mee.    

Hebreeuws

Mensen die zich aanmelden zijn niet verplicht mee te gaan met de reis. Voordat de grote reis aanvangt repeteert het koor zeven keer in Nederland. Het koor zingt voornamelijk Nederlandstalige liederen, maar mogelijk ook Hebreeuwse liederen en psalmen.  Ook zal het koor nog grote concerten geven in Veenendaal, Dordrecht en Tholen. Het koor is ook van plan 'een professionele cd' op de markt te brengen.

Het koor oefent in 2008 op 29 maart, 31 mei, 28 juni, 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december. De repetities duren van 10.30 tot 13.00 uur, en iedere zangpartij ontvangt een oefen-cd in de Rehobothschool te Barendrecht.

Lennart Knops

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Annemieke v/d Berg - za 19-07-08 16:14:52
Ik zou heel erg graag mee willen naar Israel. Ik zit echter niet bij het Zuid-Holland koor. Ik ga er in ieder geval vast hard voor sparen! Ik wil namelijk al heel lang een keer naar Israel en vind het ook erg tof om daar voor mensen te gaan zingen!


mevr. J Bosch - zo 08-06-08 16:32:34
zo'n reis lijkt mij geweldig, alleen wanneer....? Ik ben nl gebonden aan de schoolvakanties en heb de eerste 2 weken van mei 2009 vrij, daarna is het niet mogelijk, helaas.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Barendrecht. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 07-03-08