Christelijke Muziek en Concertagenda

Sleutel ophalen en orgelspelen

Boekje met Groninger orgels binnenkort verkrijgbaar

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

09-01-08

Haal zelf de sleutel op en bespeel het orgel van een Groningse kerk. Dat is kortweg het doel van een nieuwe uitgave met daarin een overzicht van veertien bespeelbare orgels van de Stichting Oude Groninger Kerken.

Het boekje, uitgegeven door Stichting Oude Groninger Kerken, moet meer orgelliefhebbers naar het noorden van Nederland lokken. Tegen een kleine vergoedingen kan er gespeeld worden op de orgels van de veertien Groninger kerken. In het boekje  staat informatie over de dispositie van het instrument en verdere informatie over orgel, kerk, sleuteladres en omgeving. Het werk is onderdeel van een serie 'Groninger Orgels' die het grote publiek moet laten kennismaken met de Groningse instrumenten. Op 2 februari wordt het boekje gepresenteerd in de  gerestaureerde kerk van Vierhuizen.    

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

klaas - wo 15-03-17 14:57:51
beste hr/mv , aks u of uw vrouw eens op een echt orgel willen spelen is dat bij ons mogelijk. wij hebben een detlef Kleuker orgel van 1975 met 21 sprekende stemmen van dit type orgel is er maar een in nederland . een prachtig neo barok orgel mijn nr 0641184290 met vr gr Klaas


Willy de Vries - zo 02-12-12 20:07:20
Hallo, Mijn vriendin, moest helaas haar orgel wegdoen. Ze heeft vaak orgelconcerten gestudeerd maar wegens te kleine behuizing lukt dit niet meer. Nu wilde ik haar graag eens verrassen met de mogelijkheid om eens weer een kerkorgel te bespelen. Kunt u mij vertellen hoe ik dit kan organiseren? Hoor graag van u. Groet Willy


geertjevanduijn - ma 09-07-12 08:57:46
wij gaan op vakantie in deze streek, en zouden het leuk vinden om orgels te bespelen, maarwaar kunnen we terecht kunt u mij dat vertellen.. hartelijk dank gr van geertje.


Nelly - ma 03-10-11 12:08:40
Ik vind het een heel goed idee. Ik ben zelf leerling bij een organist en ik ben op zoek naar een orgel, waarbij ik een aantal van mijn stukken zou kunnen spelen. Het erg jammer dat de kerken de deuren op slot houden. De orgels moeten juist worden bespeeld. De belangstelling voor het spelen op een kerkorgel moet juist toenemen. Er zijn steeds minder organisten en goede studenten, die kiezen voor het orgel. Ik zou graag van deze gelegenheid gebruikmaken. Waar kan ik dit boekje bestellen?


Albert - za 23-05-09 21:29:55
nou een heel goed idee. zo worden de orgels bespeeld. En zo komt er ook meer belangsteling voor de orgelmuziek. En wordt het orgel weer onder de aandacht gebracht.


willem - wo 08-10-08 22:09:56
lijkt me een geweldig idee. immers een orgel is van en voor ons allemaal. Het enige wat belangrijk is dat men met zorg met de spullen omgaat! dit idee verdient na volging in alle provincies


Wim Stegeman - wo 09-07-08 18:43:57
Enkele jaren geleden heb ik al eens een orgeltocht in Groningen gehouden en mocht inderdaad tot mijn verbazing vaak spelen. Heerlijk. En prachtige restaurants om daarne te dineren. Is het boekje van de te bespelen orgels al uit? Ik kom graag weer.


arie kerkhoff - za 09-02-08 17:02:14
In één woord geweldig. Ik ga er bij gezondheid gebruik van maken.


Bart Ligtvoet - vr 08-02-08 22:12:06
Zijn er geen voorwaarden aan verbonden? Het lijkt mij dat je niet aan Jan en Alleman zomaar een sleutel afgeeft. Ik kan me wel voorstellen dat je niet perse je vakpapieren hoeft te hebben, maar een eerlijk gezicht zegt ook niet alles. Ik verzamel bijbels, die liggen soms te pronk op het liturgish centrum, ik bedoel maar.


Johan Vat - vr 08-02-08 18:12:32
Ik vind het een goede zaak dat er kerken opengesteld worden om orgel te kunnen spelen. Naar mijn idee worden orgels te vaak afgesloten voor organisten die ook eens op een pijporgel willen spelen. Op deze manier maak je zoiets wel goed mogelijk! Groet Johan


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Vierhuizen. Zoek tips voor een dagje uit in Groningen.

 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 09-01-08