Christelijke Muziek en Concertagenda

Bachkoor zingt mis

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

28-12-07

Als de laatste uren van 2007 ingaan, zingt het Bachkoor Nijmegen muziek van de componisten Francis Poulen en Anton Bruckner. "De mis is één van de vele werken waarin de katholiek Bruckner op imposante wijze uitdrukking geeft aan zijn diepe geloof."

Samen met het Gelders Orkest geeft het Bachkoor Nijmegen dit jaar nog één keer een concert. In Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen klinken op Oudejaarsavond de klanken van het 'Stabat Mater' van  Francis Poulen en 'Mis in f' van Anton Bruckner. Solisten tijdens het concert zijn sopraan Lenneke Ruiten, alt Margareth Beunders, tenor Pascal Pittie en bas Frans Fiselier. Dirigent Rob Vermeulen heeft de muzikale leiding in handen.

'Stabat Mater'

Voor de pauze brengt het koor het 'Stabat Mater' ten gehore. De Parijse componist schreef het muziekstuk in 1950 naar aanleiding van het sterven van een goede vriend. "In het werk wisselen verdriet, tederheid, kracht , vertrouwen, ernst en zorgeloosheid elkaar af", aldus het Bachkoor. Na de pauze wordt de 'Grote Mis in f' van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner gezongen. "De mis is één van de vele werken waarin de katholiek Bruckner op imposante wijze uitdrukking geeft aan zijn diepe geloof. Het werk kenmerkt zich door haar monumentale karakter, waarbij enorme klankuitbarstingen niet geschuwd worden."     

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Nijmegen. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 28-12-07