Christelijke Muziek en Concertagenda

Lied ter ere van herdenking verschijning Maria

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

30-11-07

De Rooms-Katholieken herdenken volgend jaar dat het 150 jaar geleden is dat Maria in het Franse dorp Lourdes aan Bernadette Soubirous verscheen. Ter gelegenheid van dat jubileum hebben de Nederlandse bedevaartorganisaties een nieuw Maria-lied gemaakt.

Het lied is een geschenk aan de Maria-pelgrimage naar het bekende Franse bedevaartsoord Lourdes, meldt de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten. Op 11 februari 2008 herdenken de Roomsen dat het 150 jaar geleden is dat Maria in Lourdes verscheen aan de 14-jarige Bernadette Soubirous. Een speciale commissie waarin een theoloog, een dichter en een componist zitting hadden, hebben het nieuwe Maria-lied samengesteld.  Diaken en musicus Gerard Sars componeerde de melodie, terwijl dichter Wiel Kusters de tekst leverde. Op 8 december wordt het lied gepresenteerd Onze Lieve Vrouw Basiliek in de Maastricht.    

Exemplarisch

"Maria wordt in het lied gezien in haar persoonlijke relatie tot Christus en tot ons", verklaart de stichting. "Zij is de exemplarisch gelovige: een voorbeeld en voorspraak door haar bijzondere taak binnen de geloofsgeschiedenis die zich uitstrekt vanaf de schepping tot in ons persoonlijk leven nu."

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 01-12-07 - Geplaatst: 30-11-07