Christelijke Muziek en Concertagenda

"Een derde refojeugd luistert gospel"

Reformatorisch Dagblad doet onderzoekt gospelmuziek bij refojongeren

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

29-10-07

Een derde van de reformatorische jeugd luistert naar gospemuziek, favoriet zijn vooral Michael W. Smith, Gerald Troost en Rebecca St. James. Die conclusie trekt het Reformatorisch Dagblad na een onderzoek dat zij zaterdag in de krant publiceerde.

De krant ondervroeg voor het onderzoek vierhonderd bovenbouwleerlingen van het vmbo, havo en vwo van drie reformatorische scholen, de Jacobus Fruytier in Apeldoorn, het Gomarus College in Gorinchem en locatie Guido de Brès van het Wartburg College in Rotterdam.

Rebecca St. James

Uit het onderzoek blijkt dat een derde van de refojongeren gospel beluister. 39 procent van de jongeren boven de 16, luistert naar gospelmuziek, bij jongeren onder de 16 luistert 23 procent naar de muziek. Redenen waarom jongeren naar de muziek luisteren zijn onder meer dat ze teksten aansprekend vinden en ze van de muziek houden. De reformatorische jeugd luistert bijzonder graag naar Michael W. Smith, Gerald Troost en Rebecca St. James.

Concert

Opvallend is dat reformatorische jongeren bijna niet naar gospelconcerten gaat. Zes van de tien jongeren die gospelmuziek luisteren, komen nooit op een concert. Twee van de tien gaat niet vaker dan één keer per jaar.

Lees het onderzoek bij het Reformatorisch Dagblad

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

puber - do 29-11-12 14:52:33
wat heb je liever, dat alle refojeugd schijnheilig doet en onder tussen allemaal popmuziek luistert of dat ze naar christelijke muziek luistert die hen aanspreekt?!


geen anoniem - vr 14-08-09 19:13:21
Het ligt er gewoon sterk aan wat de tekst is. Wees blij dat de jeugd bezig is met christelijke tekst, (als er dan wel op gelet wordt). Ik vind dit in ieder geval beter!


ik - za 10-01-09 16:05:03
ik vindt dat niet kunnen. Ben je nu evangelisch of refo???



 Laatst gewijzigd: 29-10-07 - Geplaatst: 29-10-07