Christelijke Muziek en Concertagenda

Omnis Cantare komt met Michiel de Ruyter-cd

Liederen zangavond opgenomen door Reformatorische Omroep

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

21-09-07

Het Michiel de Ruyter-jaar gaat ook de Zeeuwse koren niet voorbij. Zangvereniging Omnis Cantare heeft in samenwerking met de Reformatorische Omroep een cd uitgebracht. Op de cd zingen 140 Zeeuwse mannen geestelijke én vaderlandse liederen.

Een samengesteld mannenkoor van de koren Mannenkoor de Lofzang uit Goes, Mannenkoor Elim uit 's Gravenpolder en het Walchers Mannenkoor uit Middelburg zongen geestelijke en vaderlandse liederen. Die zongen de liederen eind juni in een afgeladen St. Jacobskerk van Vlissingen. Die avond met koor- en samenzang stond helemaal in het teken van Michiel de Ruyter, de Nederlands beroemdste zeeheld die in 2007 herdacht wordt. Het thema van de zangavond was dan ook 'Michiel Adriaansz. de Ruyter, schipper naast God'.

Live

“Deze avond is toen live uitgezonden door de Reformatorische Omroep. De omroep heeft toen ook een cd op van zangavond opgenomen. Deze is van dusdanige kwaliteit dat hij op veler verzoek uitgebracht kan worden”, zegt Arjen Huissen van Omnis Cantare. Afgelopen zaterdag is het schijfje in de verkoop gegaan.

Pasareni

De opbrengst van de cd, te koop voor 10 euro, komt ten goede aan de stichting 'Zeeland helpt Roemenië'. “Wij organiseren altijd avonden met als doel de stichting te ondersteunen. Deze stichting heeft in Pasareni een bejaardenhuis die met geld uit Zeeland word onderhouden. Zo dragen wij als organisatie ook ons steentje bij.”

Baritonsolist uit Urk

Naast de genoemde koren werkten ook de dirigenten Ron van Ommen, Jan van Zweden en Jos Oreel mee. Op het orgel speelden Henk Ruitenbeek, Oreel en Ron van Ommen. Peter Sturm bespeelde het instrument tijdens de samenzang. Het pianospel werd verzorgd door Harrie Roubos. Cobi de Smit speelde op de dwarsfluit. Baritonsolist Piet Baarssen uit Urk zong solo.




 Laatst gewijzigd: 20-09-07 - Geplaatst: 20-09-07