Christelijke Muziek en Concertagenda

Christelijke radiozender van start

'Uitzenden op korte golf geen bezwaar'

Van onze redacteur Henk Meijer

30-08-07

De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio gaat vrijdag 31 augustus om middernacht 'on air'. Op 1008 AM, voorheen de frequentie van Radio 10Gold, zal vanaf dat moment populaire christelijke muziek gedraaid worden.

“We hebben veel zin om te beginnen”, zegt Arjan de Heer, woordvoerder van GrootNieuwsRadio. De zender zal uitsluitend gospel- en praisemuziek laten horen. In december komt er naast muziek ook een aantal programma's. “Het plan om deze zender te starten bestond sinds twee jaar, sinds die tijd zijn we aan het werk geweest om het van de grond te krijgen”, zegt de woordvoerder.

AM frequentie

Volgens Arjen de Heer belooft de zender goed beluisterd te worden, ondanks het feit dat het op de korte golf zit. “Er zitten veel luisteraars op de korte golf en ook kwalitatief goede radio, zoals 747 AM.” Een marktonderzoek heeft de makers van de radiozender vertrouwen gegeven dat er voldoende mensen zullen luisteren. “Veel mensen willen gospelmuziek horen, de vraag naar een echt christelijke is er beslist”, vindt hij. Uitzenden op de korte golf is voor hem totaal geen bezwaar, temeer omdat de zender binnenkort ook streaming op internet te beluisteren is. “We zijn aan het werk om GrootNieuwsRadio.nl te maken, daar zijn we op korte termijn te horen.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Jaap - wo 10-10-07 15:11:00
Het is mooi dat er nu ook een zender is met voornamelijk "christelijke" muziek. Jammer is wel dat heel vaak dezelfde liedjes gedraaid worden. Er is toch in de afgelopen 30 jaar genoeg mooie muziek gemaakt, dus graag meer een mix van alles. Veel wijsheid toegewenst om de naam van de Here Jezus groot te maken.


Arjan Bakker - do 06-09-07 17:07:10
Men spreekt hier van Korte golf maar men bedoelt middengolf (AM) Ik wens Groot Nieuws Radio veel succes 2133KM Hoofddorp



 Laatst gewijzigd: 30-08-07 - Geplaatst: 30-08-07