Christelijke Muziek en Concertagenda

Debuutcd Linda Wagenmakers uit de schappen

Platenmaatschappij Ecovata zegt contract op

Van onze redacteur Frederike Hessing

27-08-07

Fans van gospelartieste Linda Wagenmakers hebben pech. De enige en eerste cd 'Full circle' van de zangeres, is door de christelijke platenmaatschappij Ecovata uit de winkels gehaald. Ook heeft Evocata het concert met Wagenmakers op 30 september afgezegd.

Reden hiervoor is de rol die de voormalige Songfestivalzangeres in de musical 'Shhh...it happens' zal spelen. De productie van Elcoo Claassen bevat een hoop gevloek en seks. De christelijke platenmaatschappij snapt niet dat de gelovige artieste hierin een rol speelt. "Iemand die Jezus liefheeft kan niet meespelen in een productie waarin elk gebod van God wordt overtreden", aldus Ecovata-directeur Arjan van den Bijgaard.

Geloofsoverwegingen

Kort voor dit besluit van Wagenmakers' voormalige platenlabel maakt de artieste al bekend dat ze stopt met 'Shhh... it happens', zodra er een vervangster is gevonden. Na aanleiding van een artikel in de Telegraaf die de musical 'controversieel' noemt, krijgt de zangeres allerlei reacties van haar fans. Hierdoor heroverweegt de gospelartieste haar deelname aan het stuk.

"Het blijft een rol, het is niet mezelf!", schrijft Wagenmakers op haar website. Maar toch blijft de gospelartieste twijfelen over wat ze moet doen. "Daarom bad ik zoals altijd tot God en vroeg Hem of Hij me wilde laten zien wat ik moest doen." De artieste krijgt antwoord door middel van een kerkdienst. Wagenmakers beseft dat ze als gospelartieste een bepaalde verantwoordelijkheid heeft. Veel mensen hebben door haar eerste gospelalbum 'Full circle' kracht gekregen. Voor deze mensen is de voormalige Songfestivalzangeres een voorbeeld. "God heeft me gevraagd honderd procent voor Hem te gaan en een diennaar van de mensen te zijn nu op dit moment; ook al kost dat misschien mijn baan", vervolgt Linda Wagenmakers op haar site. Na deze geloofsoverwegingen heeft de zangeres de producent verteld dat ze zal stoppen.

Vertrek

Maar het mag niet baten. "Mede omdat Ecovata vooraf nooit is geïnformeerd door Linda over haar medewerking aan een dergelijke musical, hebben wij als platenmaatschappij daarop besloten om de samenwerking met haar te beëindigen. Om verdere verwarring te voorkomen," schrijft Evocata op hun website. Wagenmakers baalt flink van de gebeurtenissen, maar de zangeres heeft er inmiddels vrede mee. Producent Eelco Claassen, op het moment op zoek naar een vervangster, betreurt het vertrek van Linda Wagenmakers. "Je doet me pijn door je vertrek, maar ik wil niet tussen jou en Degene daarboven komen en als dit is wat je beslist het zij zo, ik kan je niet stoppen."


Foto: Musicalsite.be


 Laatst gewijzigd: 27-08-07 - Geplaatst: 27-08-07