Christelijke Muziek en Concertagenda

The Continental Singers vieren 40-jarig jubileum

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

06-07-07

The Continental Singers vieren een feestje. Met het programma 'All over the world' schenkt het jongerenkoor aandacht aan haar 40-jarig jubileum. “Het programma is een leuke combinatie van een vernieuwde kennismaking met liederen van de afgelopen decennia en nieuw materiaal in de beproefde traditie.”

In het programma vind je een paar nieuw gearrangeerde medleys van zeer bekende Continentalliederen, zo melden The Continental Singers. “Een feest van herkenning voor menigeen!” Met dansnummers als ‘Trust In You’ laten de Continentals naar eigen zeggen zien 'helemaal van deze tijd te zijn'. Ook enkele populaire liederen uit het vorige programma ‘Reality Check’ worden uitgevoerd. Bovendien zingt het koor een aantal nieuwe en nog niet eerder in Europa uitgevoerde liederen.“Het programma is een leuke combinatie van een vernieuwde kennismaking met liederen van de afgelopen decennia en nieuw materiaal in de beproefde traditie”, aldus de christelijke jeugdgroep.

Concerten

The Continental Singers zingen gospel en andere christelijke muziek. Het fenomeen ontstond in 1967. Het concept, een christelijke jeugdgroep die al concerten gevend dwars over het Amerikaanse continent reisden, sloeg ook in andere landen aan. Inmiddels zijn er over heel de wereld zeventig groepen te vinden, waaronder een in Nederland. Verschillende groepen The Continental Singers, zoals de naam al zegt, reizen heel de wereld over: ze traden op in tenminste 83 landen. “Het fascinerende concept is na veertig jaar niet ‘op’”, zo meldt de Nederlandse afdeling. “Vele Nederlandse jongeren gaan graag mee op zo’n tournee project. Daarnaast dienen er nieuwe Continental groepen aan in onder andere Mexico, Singapore, Guatemala en Chili.”

The Continental Singers

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

gemmagroos-deelen - za 17-10-09 01:54:46
1972: GING MET MIJN EERSTE LIEFDE OMSTREEKS JULI NAAR SCHEVENINGEN. DAAR HEBBEN DE CONTINENTEL-SINGERS, EEN ONUITWISBARE INDRUK OP MIJ GEMAAKT. WIE SCHETST MIJN VERBAZING: S'-AVONDS TRAD ER EEN TWEEDE GROEP OP IN DEN BOSCH OP DE PARADE. VOOR ZOVER IK ME KAN HERINNEREN WAS ER OOK EEN SOLO VAN SANDY PATTY. GRANDIOOS!!! DEZE SCHITTERENDE ZOMERDAG ZAL IK NOOIT VERGETEN!DEZE WAS DE MOOISTE DAG IN MIJN LEVEN...(DANKZIJ MIJN GROTE LIEFDE DIE HIERBIJ WAS),KREEG DEZE DAG EEN DIAMANT TINTJE). groet, Gemma


sonja godee - za 28-03-09 01:39:28
ik weet niet of ik op de juiste site ben, maar ik heb een vraag: Vroeger zong ik in een jongerenkoor waar we veel liederen zongen van de -oude- continental singers, dus NIET de young continentals, of de continetals. Ik weet me nog 1 titel te herinneren en dat was: All over the world. Kan iemand me helpen aan de titels van alle cd's van de continental singers van toen! En dan het volgende is waar ik deze zou kunnen bestellen. Bij voorbaat dank voor de reactie Sonja Godee



 Laatst gewijzigd: 06-07-07 - Geplaatst: 06-07-07