Christelijke Muziek en Concertagenda

“Het gaat allemaal alleen om Jezus”

Van onze redacteur Frederike Hessing

27-06-07

Het lijkt net een Nederlandse Evangelische kerkdienst, maar het is een jongerenbijeenkomst in de Charismatische Kerk ‘de Weg’ te Kópavogur in IJsland. Handen in de lucht, voorin een bandje met zangeressen, alleen de taal is anders. Eén van die zangeressen is de zeventienjarige Sòlveig Asta Sigurdard.

Zangeres is eigenlijk niet het goede woord, officieel is Sòlveig aanbiddingsleider. “Ik zie mijzelf niet als zangeres het is niet mijn werk om goed te zingen. Mijn taak is God te aanbidden door middel van muziek en nederig te zijn in plaats van op te scheppen. Ik ben zo blij dat dat mijn werk is. Ik zou geen zangeres willen zijn, dat geeft zoveel druk. God bekritiseert alleen het hart en niet hoe ik zing”, aldus Sòlveig Asta Sigurdard.

Oprecht

Sòlveig maakt duidelijk dat het in haar werk in de gemeente van de Charismatische Kerk alleen gaat om Jezus. Toch heeft ze soms ook momenten waarbij ze dat vergeet. "Het kan soms moeilijk zijn om je te richten op Jezus. Als ik alleen denk aan het zingen, wordt het geestelijk droog. Natuurlijk wil ik niet vals zingen, ik doe m’n uiterste best maar ik moet me focussen op God.”

Want als het draait om God tijdens het zingen, dan wordt je geestelijk opgebouwd en dan is het ook aanbidden. “Als ik mijn hart oprecht uitstort voor God, dan komt Zijn Heilige Geest over mij. Ik moet eerlijk zijn.”

Papa

De zeventienjarige is inmiddels een jaar aanbiddingsleider, daarvoor zat ze al drie jaar in het aanbiddingsteam nadat iemand uit de gemeente haar voor die taak had gevraagd. Haar taak als leider van de aanbidding verschilt niet zoveel als in de jaren daarvoor als lid van het team. Het enige verschil is dat ze nu de aanbidding leidt. Wat betekent dat ze bijvoorbeeld als eerste inzet met een lied.

Haar werk in de gemeente vindt Sòlveig geweldig. “Ik ben zo blij dat ik kan zingen voor mijn Vader. Ik zie God als mijn Vader en als ik zing zie ik het als praten tegen mijn Papa en denk ik niet aan wat mensen ervan vinden.” Toch ervaart ze de positieve reacties van gemeenteleden op haar optreden als een bemoediging. “Zulke reacties zijn leuk, maar ik zou ook zonder deze steun moeten kunnen. Het gaat allemaal om Jezus.”

Het favoriete lied van Sòlveig past helemaal bij haar overtuiging. “Ik hou van het lied ‘the heart of worship’. Het lied zegt dat het allemaal gaat om Jezus en niet om het optreden. ‘I’m sorry Lord for the thing – lees: het optreden van Sòlveig – that I made it, but it’s all about You, all about You, Jesus’.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

lilian - vr 29-06-07 22:34:56
Hallo. Het kan aan mij liggen, dat ik misschien tóch iets over het hoofd zie,maar wat ik ook lees over het feest omtrend 777, ik lees nèrgens iets over de wèrkelijke betekenis van de Code 777 van de heilige geometrie, Ik lees nergens dat er op die datum een ''Cosmic Shift'' zal plaatsvinden, ofwel een verschuiveing van de 3e demensie(waarin wij tot nu toe hebben geleefd)naar de 5e demensie. Het Is`wèlkelijk een unieke gebeurtenis voor de mensheid,er wordt door de goddelijke wereld hard aan ons gewerkt zodat ook ons lichaam zich kan aanpassen(ook onze dna strengen worden weer terug gebracht tot de oorspronkelijke 12!)om de overgang te maken voor wij het jaar 2012 bereiken, ofwel het jaar 0.De Maja's noemen dit ''the jeare ZERO'',na 26000 jaar krijgen wij weer de start van een nieuw tijdperk etc! Ik lees hierover helemaal geen uitleg,niéts, terwijl ik wèl lees dat het en Christelijke manifestatie is, vreemd dat niemand op de hoogte wordt gesteld over deze materie via uw site, dit is een zéér belangrijke gebeurtenis voor de Aarde èn het gehele Universum! Jezus, in de kosmos ''Lord Senanda'', geeft via spirituele Site's hierover veel informatie door,en bemoedigd de mensheid voor de komende jaren. Op 777 is er een grote bijeenkomst in een groot spiritueelcentrum, daar komen mensen bij elkaar die bewustzijn van het grote gebeuren van die dag 777. Ik wens u veel plezier op uw festijn, maar kijk ook nog even op de site; www.artdezign.nl/777.html ,de site van Richard van Rijswijk, dan krijgt u alle informatie omtrent dit Universele feest! Misschien heb ik u hiermee iets aan kunnen reiken. We zijn er om het Licht aan elkaar doortegeven!Een fijne dag gewenst op 777 Een lichtgroet van Lilian.



 Laatst gewijzigd: 25-06-07 - Geplaatst: 25-06-07