Christelijke Muziek en Concertagenda

Nederland zingt voor De Hoop

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

14-06-07

Nederland Zingt, het koor- en samenzangprogramma van de EO, maakt op woensdag 20 juni opnames bij stichting De Hoop, centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening, in Dordrecht. Voor de gelegenheid is de naam veranderd in Nederland Zingt voor De Hoop.

Beide organisaties nodigen het publiek uit voor de massale samenzang op het terrein van de instelling. Het plein van Dorp De Hoop is gratis toegankelijk voor een ieder die mee wil zingen. Wie dat van plan is, moet 19.15 uur aanwezig zijn. De opnames worden uitgezonden in twee speciale uitzendingen.

Marcel en Lydia Zimmer

Een samengesteld koor van medewerkers en cliënten van De Hoop, het Choir of Hope, zingt ook mee. Het koor zingt voor de gelegenheid twee speciale liederen. Ook verlenen Marcel en Lydia Zimmer hun medewerking met akoestische gitaar en zang. Andere musici die meewerken aan Nederland Zingt voor De Hoop zijn zanger Peter Ketting, Christan Grotenbreg met keyboards, saxofoon en accordeon, Arend Jansen met elektrische gitaar, basgitarist Robin Buenk, drummer Job Noordmans en pianiste Denise Timman. Ook diverse koren uit de regio werken mee aan de opnames voor het tv-programma. Dirigent Jan Quintus Zwart heeft de leiding over massale openluchtsamenzang.

God danken

Op haar website blijkt dat de twee organisaties uitkijkt naar de openluchtzangavond. “De EO wil samen met gasten en medewerkers van De Hoop zingend God danken voor de wonderen die Hij doet door het werk van De Hoop.”


 Laatst gewijzigd: 14-06-07 - Geplaatst: 14-06-07