Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe liedbundel Leger des Heils

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

08-06-07

Het Leger des Heils heeft donderdag haar nieuwe liederenbundel gepresenteerd. Het nieuwe liedboek vervangt de huidige bundel die nog stamt uit 1985. Vanaf vrijdag ligt het boek in de boekhandel.

Een commissie heeft ongeveer acht jaar aan de bundel gewerkt. Het boek is herzien en aangepast aan de huidige tijd. Gemiddeld gaat een liederenbundel 15 tot 20 jaar mee, zo is de ervaring van het Leger des Heils. “Liederen die in onbruik geraakt zijn, zijn verwijderd en daarvoor in de plaats zijn andere Leger des Heils-liederen gekomen. Tevens zijn bestaande teksten – waar nodig – aangepast aan het hedendaags taalgebruik”, aldus het kerkgenootschap. De bundel bestaat voor 90 procent uit eigen liederen, maar er zijn ook liederen uit andere bundels als Opwekking en het Liedboek voor de Kerken in opgenomen.

Oplage

Het boek is verkrijgbaar in ruim 150 boekwinkels en bij het kerkgenootschap zelf. De bundel is uitgegeven door Uitgeverij Jongbloed. De nieuwe liederenbundel is ook in boekhandels te verkijgen omdat er volgens het Leger des Heils veel vraag is naar de liederen. Dat komt omdat de liederen laagdrempelig zijn. De oplage van de nieuwe bundel is tienduizend exemplaren: negenduizend bundels voor intern gebruik en duizend voor de verkoop in de boekwinkels.

Website Leger des Heils

Beluister: 'Als een strijdmacht treden wij in Jezus' spoor'

Beluister: 'Neem mijn leven, 't zij altijd U, o Heiland, toegewijd'

Beluister: 'Heiland, Jezus'

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

jacob - zo 06-01-08 12:38:07
prachtige bundel!mooie eigentijdse en aansprekende teksten en melodieen! ik gebruik een aantal liederen voor het r.k.-kerkkoor waar ik dirigent ben. De leden vinden het prachtig en ook de kerkgangers.Verfrissend na al dat oosterhuisgedoe!



 Laatst gewijzigd: 08-06-07 - Geplaatst: 08-06-07