Christelijke Muziek en Concertagenda

Zingen voor Argentijnse straatkinderen

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

04-06-07

Stichting Hulp Vervolgde Christenen organiseert 16 juni een grote zangavond in de Rehobothkerk te Nieuw-Lekkerland. Met de zangavond vraagt de stichting aandacht voor het werk onder straatkinderen in Argentinië.

Op de zangavond in de Alblasserwaard is volop aandacht voor het project van Hulp Vervolgde Christenen (HVC) in het Zuid-Amerikaanse land. Willine Docters van Leeuwen en Greta Stam willen na een bezoek aan Argentinië in het land een opvanghuis starten. Daarbij krijgen ze hulp van de Argentijn Rubên Sniezeck. In het tehuis kunnen kinderen zich douchen en een maaltijd te gebruiken. Kleding, onderwijs en medische zorg worden eveneens verstrekt in ‘Casa Rescate’, ofwel Huize Redding. Met het project willen de twee hulpverleners en HVC “Gods liefde uit te dragen”.

Blijde Klanken

Medewerking verlenen kinderkoor Blijde Klanken en meisjeskoor Blijde Klanken uit Alblasserdam. Beide staan onder leiding van dirigente Ria Kalkman en pianist Mark Brandwijk. Ook zingt het gemengd koor Cantate Deo uit Hendrik-Ido-Ambacht op de zangavond. Het koor wordt geleid door Gerard de Wit en organist Rien Donkersloot. Voorlichter T.W. Kruithof licht op de zangavond het project in Argentinië en het werk van stichting HVC toe. Hoewel de avond gratis te bezoeken is, kan een ieder ook financieel zijn of haar steentje bijdragen. Wie de Argentijnse straatkinderen een warm hart toedraagt kan zijn gift in de collectezak stoppen.


 Laatst gewijzigd: 05-06-07 - Geplaatst: 05-06-07