Christelijke Muziek en Concertagenda

Burgemeester Aat de Jonge speelt op orgelmarathon

Niet moeilijk om wakker te blijven bij orgelspel eerste burger Dronten

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

10-05-07

Aat de Jonge, burgemeester van Dronten, neemt voor derde maal deel aan een orgelmarathon in Biddinghuizen. Dit weekend, op 11 en 12 mei, vindt de zevende editie van de orgelmarathon plaats in kerkcentrum De Voorhof.

De Jonge bespeelt op een niet alledaags instrument het instrument. Tussen 2.00 en 3.00 uur zal het achter het orgel zitten. In deze jaargang moet de burgemeester op een vroeger tijdstip optreden dan vorig jaar. Toen speelde De Jonge tussen 5.00 en 6.00 uur op het orgel. Het optreden van de burgervader is inmiddels bijna een traditie geworden. Het is derde keer dat de burgemeester uit Biddinghuizen deelneemt aan het muziekevenement van de Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Een ontmoeting van enkele kerkleden met De Jonge, net na zijn aantreden als burgemeester van Dronten, leverde zijn deelname aan de orgelmarathons op. “Sinds zijn komst als burgemeester naar Dronten is Aat de Jonge elk jaar in de nacht van de partij geweest op de orgelmarathon. Zijn enthousiasme is spreekwoordelijk, werkt aanstekelijk en mede daardoor is het gewoon heel gezellig om hierbij aanwezig te zijn. Het zal niet moeilijk zijn om wakker te blijven”, aldus de organisators.

Jan Zwanenpol

De burgemeester is niet de enige die de toetsen van het orgel aanraakt. De 24-uurs orgelbespeling start vrijdag 11 mei om 16.00 uur. Jan Zwanenpol, een landelijk bekende organist uit Kampen, speelt dan het eerste uur vol. Na hem volgen nog 23 andere musici en koren, waaronder dus Aat de Jonge. Niet alleen organisten nemen deel aan de marathon. Ook Christelijk Gemengd Koor Zon en Zegen, Piratenkoor De Blauwbaarden, Kinderkoor Jong Leven en Christelijk Mannenkoor Dronten leveren, uiteraard onder orgelbegeleiding, hun bijdrage aan het evenement. Het mannenkoor komt als laatste aan de beurt.

Geluidsinstallatie

De orgelmarathon is onderdeel van de zogenaamde Voorhofdagen 2007. Die werd een aantal jaar in het leven geroepen om te blijven voorzien in het onderhoud van de gemeente. Dit jaar gaat de opbrengst naar de renovatie van de geluidsinstallatie van De Voorhof.


 Laatst gewijzigd: 10-05-07 - Geplaatst: 08-05-07