Christelijke Muziek en Concertagenda

Pasen: van Matthäus Passion tot Adrian Snell

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

03-04-07

Met premier Balkenende genieten van de bekende uitvoering van de Matthäus Passion in Naarden? Of toch maar naar het paasconcert Christelijke Koorvereniging Sursum Corda? Voor muziekliefhebbers die niet weten waar ze heen moen moeten tijdens het Paasweekend een (onvolledig) overzicht.

Wie woensdagavond nog naar Naarden wil voor klassieker de Matthäus Passion, het paasconcert vond voor het eerst plaats op Goede Vrijdag 14 april 1922, zal snel moeten zijn. Er zijn nog derderangs kaarten beschikbaar. “Het geluid is prima, u kunt de uitvoering volgen via tv-schermen in de kerk”, belooft de Nederlandse Bachvereniging. Wie van deze hoogstaande muziek wil genieten, betaalt 27 euro. De vereniging is niet de enige die een passieconcert organiseert; wie de concerten in de agenda bekijkt, ziet dat de keuze uit passieconcerten groot is.

Adrian Snell

Voor de minderbedeelde muziekliefhebber zijn er genoeg alternatieven. Een blik op de concertagenda van CCAgenda leert dat niet iedereen bijna dertig euro hoeft uit te geven. Voor een tientje minder luister je al naar gospelzanger Adrian Snell. Hij treedt woensdagavond op in Hoofddorp, 6 april in Dordrecht en 7 april in Harderwijk.

In de categorie Worship valt het optreden van Celeste Nova en Deborah Rosenkranz op conferentieoord De Betteld in Zelhem. "Tijdens dit fantastisch aanbiddingsconcert met Celeste Nova uit Guatemale en Deborah Rosenkranz uit Duitsland wordt een live aanbiddings-cd opgenomen samen met de band van Come Together. We verwachten dat honderden mensen naar dit optreden komen en jij bent natuurlijk ook van harte uitgenodigd", meldt het vakantieoord.

Jong Jubilate

Wie liever naar koormuziek luistert, kan Pasen ook muzikaal beleven. Het Hollands Christelijk Mannenkoor onder leiding van dirigent Arjan Breukhoven zingt in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. In Ede zingen Kinderkoor Jong Jubilate, Jongerenkoor Sjamacha tijdens een Jeugdpaasdienst in de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg. Ds. J. E. de Groot houdt een meditatie. Gospelgroep New Creation uit Joure onder leiding van Klaas Akkermans zingt tijdens een Paasdienst in de Goede Herderkerk van Heerenveen. Dit alles nog maar een greep uit de concertagenda.

De traditie van Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden om een Passie- en Pasen zanguur te houden. Dit jaar staat het Johannesevangelie centraal. DEV: “Elk jaar weer komen honderden bezoekers naar dit zanguur waarin koor, solo en samenzang worden afgewisseld met een lezing van het lijdens- en opstandingsevangelie.”


 Laatst gewijzigd: 03-04-07 - Geplaatst: 03-04-07