Christelijke Muziek en Concertagenda

Ook Newsboys naar Xnoizz Flevo Festival

Chris Tomlin, Rebecca St. James en Michael W. Smith treden eveneens op

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

02-04-07

Ook de Australische christelijke rockband Newsboys treedt op tijdens het Xnoizz Flevo Festival. Dat maakte de organisatie maandag bekend. De band schaart zich daarmee bij een rijtje andere bekende gospelartiesten die tijdens het festival optreden, waaronder Chris Tomlin, Rebecca St. James en Michael W. Smith.

De dertigste editie van het festival heeft het thema 'Live the dream'. Het Xnoizz Flevo Festival vindt 16 tot en met 19 augustus plaats op Landgoed Velder in Liempde. Het is de vierde keer dat de Newsboys op het Brabantse evenement optreden. De christelijke rockband trad eerder op in 1994, 2002 en 2005.

Rebecca St. James

Ook andere bekende gospelmuzikanten treden in Noord-Brabant op. Zo is gospelicoon Michael W. Smith aanwezig en maakt Rebecca St. James haar Flevofestival-debuut. Chris Tomlin en band brengen charismatische worship. Metalliefhebbers komen tijdens het festival ook aan hun trekken, zegt de organisatie. In deze categorie zijn er optredens van Disciple, Taketh, Crimson Moonlight en Narnia.

Christelijk geloof

Jaarlijks trekt het Xnoizz Flevo Festival naar eigen zeggen ruim 8000 bezoekers. Het festival biedt jongeren een breed programma aan met muziek uit binnen- en buitenland, lectures, cabaret, theater, kunst, sport en workshops. Doel van het evenement is jongeren “de gelegenheid te bieden om in een ongedwongen en feestelijke omgeving iets of meer te ontdekken over het christelijk geloof”.


 Laatst gewijzigd: 02-04-07 - Geplaatst: 02-04-07