Christelijke Muziek en Concertagenda

Joy for People jubileert met Rhonda Dorsey

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

26-03-07

De Amerikaanse Gospel- en soulzangeres Rhonda Dorsey luistert eind juni het 35-jarig jubileum van gospelkoor Joy for People op. Tijdens een groots concert in de Bonifatiuskapel te Dokkum zal ze eveneens een van de workshops verzorgen.

Visitekaartje

Joy for People wil haar jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan, meldt het persbericht. Daarom heeft het Friese koor Rhonda Dorsey uitgenodigd. Joy for People belooft op 23 juni een spectaculair concert. “Het enthousiasme waarmee het Evangelie gebracht wordt, is door de jaren heen het visitekaartje van Joy for People geworden. In combinatie met de kwaliteit van de gemaakte muziek levert dit keer op keer spetterende performances op, waarbij menig toeschouwer niet op zijn stoel kan blijven zitten.” Dorsey trad al eens eerder met het Dokkumse gospelkoor op, in september 2006 tijdens het AMiGo-festival in Minden, Duitsland.

Workshopkoor

Het concert is het slot van een dag vol activiteiten. “Joy for People wil namelijk deze dag met zo veel mogelijk mensen vieren en daarom organiseren zij overdag een viertal workshops, waar een ieder aan mee kan doen.” Eén van de workshops geeft Dorsey zelf. Gevorderde solozangers en -zangeressen nemen met de Amerikaanse de kneepjes van het vak door. Als slotstuk van de dag vormen alle deelnemers samen een workshopkoor. De cursisten zingen dan twee songs, Rhonda Dorsey zingt de leadzang.


 Laatst gewijzigd: 26-03-07 - Geplaatst: 26-03-07