Christelijke Muziek en Concertagenda

Remco Hakkert heeft veel om voor te danken

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

23-03-07

Remco Hakkert is een dankbaar mens. "Een moment om Hem te danken en alle eer te geven die Hem toekomt", zo omschrijft de dirigent, componist en zanger zijn nieuwe cd-project ‘Wij danken U’. Remco Hakkert is gevraagd het themalied van de Nederland Zingt Dag op 21 april te schrijven en uit te voeren. De titel hiervan, 'Wij danken U', is zowel het thema van het jubileumjaar van de Evangelische Omroep als de naam van Hakkerts nieuw uit te komen cd.

'Wij danken U'

De uitvoering van het themalied tijdens de Nederland Zingt Dag komt niet geheel als een verassing. Remco Hakkert werkt al enkele jaren mee aan het gelijknamige televisieprogramma van de EO. Remco is zelf in ieder geval erg blij met deze erkenning: "Het is een bijzondere eer, maar ook een bekroning en bemoediging voor mijn bediening en werk in zingend Nederland". Om de combinatie compleet te maken valt de release van de nieuwste cd ‘Wij danken U’ samen met de gelijknamige jubileumdag op 21 april in de Arnhemse Gelredome.

Na 'De kracht van uw liefde' en 'Kom tot de Vader' brengt Hakkert opnieuw opwekkingsliederen, hymnen en eigen werk samen op de cd. "Ik hoop dat ook 'Wij danken U' mensen dichter bij God brengt, dat is uiteindelijk het enige doel dat ik heb met het maken van de cd’s.

Veelzijdig

Aan een bepaalde muziekstijl voelt Remco Hakkert zich niet gebonden. De componist, zanger en dirigent van maar liefst acht koren wil met zijn muziek de volle breedte van Kerkelijk Nederland bereiken. Het veelzijdige repertoire dat zijn koren laat horen varieert van ballad, rock, blues, hymne en jazz tot raggea. Wat betreft zijn eigen albums vertoont de zanger de laatste jaren een voorkeur voor rustige Nederlandstalige gospel, mede gekozen door de populariteit van dit genre bij de bezoekers van Nederland Zingt.


 Laatst gewijzigd: 26-03-07 - Geplaatst: 23-03-07