Christelijke Muziek en Concertagenda

Friendship Gospel Choir treedt op met John P. Kee

Edith Casteleyn bereidt Friendship Gospel Choir Tour 2008 voor in VS voor

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

22-03-07

Het duurt nog even, maar in april 2008 reist het Friendship Gospel Choir uit Baarn naar de roots van de black gospelmuziek. Tijdens de muzikale rondreis door de Amerikaanse staten Georgia en Carolina bezoekt het koor van dirigente Edith Casteleyn onder meer pastor-zanger John P. Kee.

Het bezoek aan de Amerikaanse gospelzanger is volgens het blackgospelkoor het summum van de reis naar de Verenigde Staten. “Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het bezoek aan de kerk van John P. Kee, meervoudig Grammy-winnaar en één van Amerika's grootste namen op black gospel gebied”, zo bericht het op haar website. Van 11 tot en met 23 april 2008 reist het Friendship Gospel Choir naar de bakermat van de black gospelmuziek. Tijdens de reis treedt het koor in diverse steden op, al dan niet in combinatie met de koren van de te bezoeken Afro-Amerikaanse kerken. Dirigente Edith Casteleyn ging begin dit jaar naar de Verenigde Staten om de reis te regelen. “Ik ben in januari op inspectie geweest en heb daar acht concerten geboekt.”

Martin Luther King

Het Baarnse koor verdiept zich tijdens de reis ook in de geschiedenis van de Afro-Americans en de oorsprong van de black gospelmuziek. Zo bezoekt het Friendship Gospel Choir een historische plantage en het Martin Luther King-huis. Voor Friendship Gospel Choir Tour 2008 hebben zich inmiddels 98 personen aangemeld, zegt Casteleyn. De verwachting is dat er ongeveer 125 mensen meekunnen. Niet alleen koorleden kunnen mee: ook personen die een van de workshops over Afro-Amerikaanse gospelmuziek van Soester dirigente hebben de mogelijkheid de reis te boeken.

Slagroom

Ook al duurt het nog meer dan een jaar, Casteleyn heeft er zin in. “Het wordt zeer zeker een unieke reis met acht concerten in enkele zwarte Amerikaanse kerken”, aldus de dirigente uit Soest. “Met als slagroom op de taart het optreden met John P Kee.”

Concerten van het Frienship Gospel Choir

Meer informatie over de Friendship Gospel Choir Tour 2008

Website Frienship Gospel Choir

Website Edith Casteleyn

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

keesje - za 13-09-08 18:14:12
Weinig van desbetreffende koren uit nederland te zien. Behalve dat Edith altijd op de Voorgrond te zien is.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Baarn. Zoek tips voor een dagje uit in Utrecht.

 Laatst gewijzigd: 22-03-07 - Geplaatst: 21-03-07