Christelijke Muziek en Concertagenda

Noortje fluit voor 'The Last Sin Eater'

Van Middelkoop: Samenwerking over de oceaan is bijzondere ervaring

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

15-03-07

Noortje van Middelkoop heeft genoten van haar muzikale medewerking aan de film 'The Last Sin Eater'. Vanaf februari draait de film in de Amerikaanse bioscoop. De redactie sprak met de panfluitiste over haar bijdrage aan de verfilming van het boek van Francine Rivers, een bekende christelijke Amerikaanse romanschrijfster. “Ik zou het zo weer willen doen”.

Francine Rivers zelf heeft ze nog nooit gesproken, zegt de panfluitiste. De boeken van de Amerikaanse schrijfster las ze echter wel. “Voor de opnamen heb ik dit boek 'De laatste zondeneter' eerst goed gelezen om in de sfeer van het boek te komen. Het is best spannend, soms griezelig en dramatisch. In de muziek hoort daarbij veel expressie. Daar houd ik wel van.”

Mark McKenzie

Mark McKenzie, componist van de filmmuziek van 'The Last Sin Eater', benaderde Noortje na een optreden in de Crystal Cathedral in de Californische stad Los Angelos, de op een na grootste stad in de Verenigde Staten. “Mark had mij gehoord en gezien toen ik speelde in een kerkdienst van dr. Schuller in de kathedraal. Hij vroeg me later of ik muziek voor hem wilde opnemen. Dat vond ik natuurlijk erg leuk om te doen.”

Per mail

De muziekopnames vonden november 2006 plaats in Nederland, daarvoor gebruikte ze de Apeldoornse studio van Henk Pool. Via internet werden de bestanden naar de Verenigde Staten gestuurd. “Soms kregen we commentaar via mail of telefoon en dan gingen we een stuk weer overdoen. Het was wel apart zo'n samenwerking over de oceaan...”, zo ervaarde de musicus uit Voorthuizen. Sinds februari dit jaar draait de film in de Amerikaanse bioscoop, in april verschijnt de film op dvd. Die zal later waarschijnlijk ook in Nederland te koop zijn, verwacht Van Middelkoop.

Het was de eerste keer dat de fluitiste meewerkte aan een filmopname. Het is haar goed bevallen. “Ik zou zo'n klus zo weer doen”, zegt Van Middelkoop. “Wel wil ik goed weten om wat voor een film het gaat want als ik niet achter de inhoud kan staan, doe ik het niet.”


 Laatst gewijzigd: 16-03-07 - Geplaatst: 15-03-07