Christelijke Muziek en Concertagenda

Adrian Snell werkt mee aan 'De Kruiswoorden'

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

10-03-07

'Zeven woorden voor de 21e eeuw', dat is de ondertitel van het project 'De Kruiswoorden'. Met een boek en cd staan vele bekende christelijke Nederlanders stil bij de kracht van het Paasevangelie. Adrian Snell, geen onbekende in muziekland, zette de teksten om naar muziek. Het project wil een hulpmiddel zijn bij steeds vaker voorkomende herdenkingen tijdens de Stille Week.

Stille week

"Steeds meer gelovigen, in allerlei kerken en groepen, komen samen voor vieringen in de stille week", zeggen de initiatiefnemers over de aanleiding van het project. Diverse bekende Nederlandse christenen beschrijven de persoonlijke betekenis van de kruiswoorden. Onder andere Hans Eschbach (directeur Evangelisch Werkverband), Wim Grandia (voorganger Jozua Gemeente Dordrecht), Tineke Huizinga-Heringa (Staatssecretaris - ChristenUnie) en Arnold van Heusden (directeur Evangelische Alliantie) verlenen medewerking. In het boek worden de zeven kruiswoorden in korte overdenkingen beschreven.

Adrian Snell

De Engelsman Adrian Snell, die zelf de introductie schreef, zette de woorden om in muziek. De zanger en componist is bekend van grote muziekwerken zoals The Passion en The Cry en bracht tientallen cd’s uit. Volgens de initiatiefnemers van het project is het de bedoeling dat de stille week echt betekenis krijgt: "Niet als los ritueel maar als schreeuw om stilte in een hectische tijd, een verlangen om bepaald te worden bij het diepste wat ooit gebeurd is, naar het hoogste wat ooit beleefd kan worden, een vereniging met de gekruisigde Jezus Christus."

Foto: Paul Yates


 Laatst gewijzigd: 15-03-07 - Geplaatst: 09-03-07