Christelijke Muziek en Concertagenda

Kraayenoord op tournee met Forever Worship

'Embrace' thema nieuwe tournee K's

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

11-05-07

Voor de derde maal gaat Kees Kraayenoord op tournee door Nederland. Dit jaar is het thema 'Embrace'. Forever Worship, voorheen bekend als Ronduit Gospel Choir, vergezelt K's tijdens de concerten in juni en juli.

Voor Kraayenoord en zijn management worden het weer een bijzondere tournees, zo verwachten de zanger en zijn management. “We hopen dat veel bezoekers geraakt zullen worden door het thema, door de liefde van God voor gebroken mensen. We zijn er trots op dat Kees en zijn volledige band met dit koor zal samenwerken. Dat maken we niet vaak mee, en de bezoekers ook niet.”

Embrace

Thema dit jaar is 'Embrace', ofwel in Nederlands vertaald als omhelzing. “God wil geen God op afstand zijn, geen God ‘van horen zeggen’, maar van intimiteit en geborgenheid. Hij wil niets liever dan Zijn eeuwige armen om ons heen slaan, ons dicht bij Zijn hart houden”, verklaart Kraayenoord de keuze voor die naam.
Het idee voor de toer ontstond toen Kraayenoord met World Vision was aan het praten over reis naar het Zuid-Afrikaanse land. Toen een medewerker het woord 'Embrace' liet vallen, bleef dat woord maar door het hoofd van de gospelzanger malen. Hij dacht gelijk terug aan zijn reis naar Tanzania in 2004. De kinderen omhelsden daar Kraayenoord. Een vorm van openheid en enthousiasme, aldus de zanger. Bij Nederlanders mist hij dat nogal eens.

Nieuwe nummers

“Dat beeld liet me niet meer los. Wat is het mooi om mensen te kunnen omarmen, ze aan te raken, je letterlijk met hen te verbinden. Dat kan zijn in iemands verdriet, in hun nood of in hun gebrokenheid. Maar ook in hun vreugde en blijde momenten. En wat geweldig als iemand òns omarmt, in onze momenten van vreugde of verdriet.” Het woord herinnert Kraayenoord ook aan Lukas 16 waarin Jezus de gelijkenis van de verloren zoon verteld. De vader van de verloren zoon vliegt zijn thuiskomende kind in de armen, een innige omhelzing.

Tijdens de tour laat de Katwijker alvast een paar van zijn nieuwe nummers horen. “Ik ben erg benieuwd hoe onze nieuwe nummers ‘vallen’. Zelf ben ik erg blij met de nieuwe nummers die ik in de afgelopen periode in Nashville en Engeland heb mogen schrijven. Voordat we ze gaan opnemen is het leuk om er alvast een paar te doen, als try out, zou je kunnen zeggen.”

Muziek van Kees Kraayenoord

Wikipedia over Kees Kraayenoord

Website Kees Kraayenoord

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

chico - ma 14-05-07 00:39:27
Ben zeer benieuwd wanneer forever worship benaderd / gevraagd zijn om mee te doen met de embracetour. Alle gospelkoren, die vorig jaar deel hebben genomen met de gezangentour, waren namelijk vorig najaar, al benaderd om deel te nemen met het embracetour. het lijkt erop alsof deze koren niet goed genoeg zijn voor K's. Jammer om al die koorleden aan het lijntje te houden: Eerst heel lang moeten wachten naar de locaties,dan enkele maanden voor de tour krijg je te horen dat het niet door gaat voor de koren. Later lees je dat FO werd gevraagd! Zo ga je niet met mensen om. Jammer,vanuit management van K's geen xkzs.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Ede. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 05-06-07 - Geplaatst: 08-03-07