Christelijke Muziek en Concertagenda

Afscheid Audio Adrenaline op Hawaii

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

07-03-07

Rockband Audio Adrenaline neemt na 15 jaar eind april afscheid op het zonovergoten eiland Hawaii. De band Mercy Me en de Amerikaanse christencabaretier Bob Smiley vergezellen de christelijke band uit de Verenigde Staten tijdens hun vijfdaagse tournee. Dat maakt de band bekend op hun website.

Het 'farewell-concert' van Mark Stuart, Will McGinniss, Ben Cissell en Tyler Burkum vindt plaats op zaterdagavond 28 april in de zogenaamde Waikiki Schelp in de Hawaïaanse hoofdstad Honolulu Hawaii. Het afscheidsconcert is onderdeel van een vijfdaagse trip van de band. Van 26 tot en met 30 april is Audio Adrenaline aanwezig op het eiland in de Stille Oceaan. Mercy Me en Bob Smiley reizen mee met de rockband.

Avontuurlijk

“Het idee om het afscheidsconcert van Audio Adrenaline op Hawaii te houden is afkomstig van Mark, Will en de jongens zelf”, legt manager Scott Brickell op de website van de christelijke rockband uit. Reden om te kiezen voor het Amerikaanse eilandstaatje is onder meer het avontuurlijke karakter van de bandleden.

In januari kondigde Audio Adrenaline aan te stoppen. De voornaamste reden is dat de optredens op vocaal gebied hun tol eisen. “Vijftien jaar van rock 'n roll hebben heel wat gevergd van onze stembanden , maar ik zou er geen dag van hebben willen missen”, zei Mark Stuart destijds. “Onze optredens en het maken van opnames met Will, Ben en Tyler zijn een gift van God, evenals het lofprijzen op vele avonden en nachten met 's werelds beste fans.”

Impact

Peter York, directeur van de EMI CMG Label Group, zei onlangs dat de Amerikaanse rockband als één van de meest succesvolle christelijke muziekbands veel impact heeft gehad in het leven van hun loyale luisteraars. “Ook is Audio Adrenaline een positief rolmodel geweest voor net ontdekte bands en heeft ze grote invloed op hen gehad.”

Audio Adrenaline werd begin jaren negentig opgericht door enkele voormalige studenten van Kentucky Christian College, in de Verenigde Staten. De band heeft het doel om christenjongeren te bemoedigen in hun geloof, maar gaat evangelisatie niet uit de weg. Hun muziek omschrijft de groep als moderne gitaarrock. In 1992 debuteert Audio Adrenaline met een titelloos album. Het jaar erop verschijnt 'Don 't sensor me'. 1993 is eveneens het jaar dat de groep een grote hit scoort met het nummer 'Big House'. Andere albums die groep uitbrengt zijn 'Live Bootleg' (1995), 'Bloom' (1996), 'Some Kind of Zombie' (1997), 'Underdog' (1999), 'Hitparade (2001), 'Lift' (2001), 'Worldwide' (2003) en 'Until my heart caves in' (2005). In totaal verkocht de groep meer dan drie miljoen albums. Audio Adrenaline trad ook een aantal malen in Nederland op. Zo zong de rockband in 2000 op de EO-jongerendag in de Amsterdam ArenA. In 2003 sluiten de Amerikanen het Flevofestival af.

 Laatst gewijzigd: 07-03-07 - Geplaatst: 07-03-07