Christelijke Muziek en Concertagenda

Stonewashed solidair met aids-slachtoffers

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

26-02-07

Stonewashed, de gospelband van Bart en Esther van Dijk, doet mee met de actie Zip your Lip op 3 en 4 maart. De ambassadeurs van het organiserende WorldVision zullen een etmaal geen hap eten. Ook diverse andere gospelartiesten verlenen hun medewerking aan het evenement in Veenendaal.

Bram en Esther van Dijk doen op 3 en 4 maart samen met meer dan 5000 jongeren mee aan Zip your Lip. In een digitale nieuwsbrief riep Stonewashed eerder al op hun fans eveneens mee te doen. Zip your Lip staat dit jaar in het teken van aids. Het bedrag, tot nog toe staat de teller op 13.198 euro, gaat naar Afrikaanse jonge hiv- en aids-slachtoffers in de landen Somalië, Oeganda en Congo. De duizenden Nederlandse jongeren prikken tussen 1 maart en 6 april een datum waarop ze 24 uur niets eten. Net als Stonewashed dat komende vrijdag en zaterdag doet.

Opname

Andere Nederlandse gospelartiesten zetten zich eveneens in voor de actie. Zo treedt op zaterdagavond 3 maart Martijn Buwalda op. Kees Kraayenoord leidt op zondag 4 maart een dienst. Ook geeft die dag het blackgospelkoor Gospel Boulevard een optreden. Daarnaast is gospelartiest Ralph van Manen ook op het evenement aanwezig. Tegen het eind van de dag zingen de deelnemers ten bate van een live-cd-opname. Het geheel staat onder leiding van de bekende dirigent André Bijleveld.

Ontwikkelingsorganisatie WorldVision Nederland ondersteunt met het opgehaalde geld projecten in de eerder genoemde Afrikaanse landen. Ze geeft er onder meer voorlichting over aids, geeft hulp bij het verwerken van trauma's, laat kinderen naar school gaan en laat jongeren een vakopleiding volgen.


 Laatst gewijzigd: 26-02-07 - Geplaatst: 26-02-07