Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelbeach groter van opzet

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

16-02-07

Het Katwijkse gospelfestival Gospelbeach is dit jaar groter van opzet. Het thema is dit jaar 'Maskers'. Het evenement, georganiseerd door Stichting Piek, vindt dit jaar plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni op en om de Boulevard.

Het complete programma van het gratis te bezoeken evenement in de Zuid-Hollandse kustplaats is nog niet bekend. Vast staat in in ieder geval wel dat het Katwijkse festival groter van opzet wordt dan vorig jaar. “Met groter bedoel ik meer kwaliteit”, zegt Fred Wouters van Stichting Piek (Projecten Interkerkelijke Evangelisatie Katwijk). “Meer kwaliteit in evangelisatie, daar wordt sowieso al veel beter over nagedacht dan voorheen. We willen dat er dingen gebeuren waar veel meer diepgang inzit, zonder opdringerig te willen zijn.”

Ook het thema is bekend. Gospelbeach staat tijdens de twee zomerdagen in het teken van 'Maskers'. Wouters: “Dit thema heeft alles te maken met het feit dat de meeste mensen een masker op hebben. Bijvoorbeeld van het moeten presteren of het erbij moeten horen. Laten we die maskers eens bij het Kruis leggen en laten zien wie we werkelijk zijn. En omdat er maar Eén is die onvoorwaardelijk van je houdt.”

Witte Kerk

Stichting Piek, die Gospelbeach in 2007 voor de zesde keer organiseert, heeft inmiddels al een groot gedeelte van het progamma rond. “Op vrijdagavond treden Bruz en Wilco van Esschoten met band op, op zaterdag zijn het Chosen Gospel Choir uit Vlaardingen, De Wervelband, Elisa Krijgsman en band met een worshipprogramma en Martin Brand met band te horen”, meldt Wouters. Op het zogenoemde Jeugdplein is cabaretier Gert Visscher te vinden. Wat er in de Witte Kerk aan de Boulevard gaat gebeuren is nog niet helemaal bekend, aldus de organisator. “We zijn daar nog niet uit maar er zullen diverse koren optreden. We zoeken nog amateurbandjes die bovengemiddeld zijn. We hebben nu InSalvation op het oog.” Athletes in Action organiseren net als vorig jaar een sportprogramma op het strand en op de Boulevard is er nog een infomarkt.

Weekendje uit

De organisatie verwacht zo'n 10.000 bezoekers. “Vorig jaar stonder er tijdens het optreden van Keessie Kraay ongeveer 3000 bezoekers alleen al op het muziekplein”, aldus een enthousiaste Wouters. De Katwijker tipt alvast de duizenden festivalbezoekers van komende zomer. “Er zijn diverse campings in ons dorp. Ook hotels zijn er in overvloed dus festivalbezoekers kunnen er mooi een weekendje uit van maken.”

Website Gospelbeach

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Fred Wouters - wo 28-02-07 15:16:31
In het artikel staat dat Gert Visscher komt, maar ik heb me vergist het is Gert van de Vijver. Neem me niet kwalijk.


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Katwijk. Zoek tips voor een dagje uit in Zuid-Holland.

 Laatst gewijzigd: 15-02-07 - Geplaatst: 15-02-07