Christelijke Muziek en Concertagenda

Flevofestival wijzigt opnieuw van naam

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

10-02-07

De dertigste editie van het christelijke festival krijgt de naam Xnoizz Flevo Festival. Het gelijknamige reli-pop label van de Evangelische Omroep maakt door financiële bedrage de voortgang van festival mogelijk. Van 16 tot 19 augustus is wederom Landgoed Velder in het Noord-Brabantse Liempde het decor voor een programma met muziek, sprekers, theater, cabaret, sport en film.

De wijziging in Xnoizz Flevo Festival heeft te maken met de financiële problemen waar de organisatie, Stichting The Crown, mee kampte. Door onder andere samenwerking met het relipop label is de voortgang van het jongerenfestival zeker gesteld. Naast Xnoizz droegen particulieren en zakelijke giften bij.

Naamswijziging

Het begon allemaal in 1978 onder de naam Kamperland Muziekfestival. Met de verhuizing naar het evenemententerrein van park De Flevohof veranderde de naam in Flevo Festival. Via Flevo Multiple Choice Festival en Flevo Totaal Festival werd het in 2002 weer Flevo Festival.

"Door te investeren in het aanbod van artiesten dit jaar en de mogelijkheden op radio, tv en Internet verwachten we nog meer bezoekers te trekken naar het Xnoizz Flevo Festival", zegt Xnoizz coördinator Jan-Willem Roodbeen over de samenwerking. De doelstelling van het Festival om jongeren de gelegenheid te bieden om in een ongedwongen en feestelijke omgeving iets of meer te ontdekken over het christelijk geloof, kan hierdoor ook dit jaar doorgaan. Momenteel is de organisatie in het buitenland op zoek naar artiesten.
Peter Noordhuis, directeur Stichting The Crown: "Wij zijn blij dat de samenwerking met Xnoizz tot stand is gekomen. Bovenal zijn we God dankbaar dat voor ons onvoorziene deuren open zijn gegaan, die de voortgang van het festival mogelijk hebben gemaakt."


 Laatst gewijzigd: 09-02-07 - Geplaatst: 08-02-07