Christelijke Muziek en Concertagenda

Gospelkoor met André Rieu in Gelredome

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

07-02-07

Hoewel André Rieu ongetwijfeld meer aandacht krijgt, is het gastoptreden van het Harlem Gospel Choir uit New York minstens zo boeiend. Het Amerikaanse gospelkoor treedt in september samen met de beroemde violist op in stadion Gelredome.

Het concert van 15 september wordt met veel bombarie aangekoningd door André Rieu Productions: “Het belooft een spectaculaire avond te worden met indrukwekkende decors en lichtshow, fantastische solisten, meeslepende walsen, klassieke muziek, operette en musical... Alles wat u van deze wereldberoemde André Rieu mag verwachten!” Natuurlijk draait het in Arnhem om Rieu, het Harlem Gospel Choir is echter minstens zo interessant. Behalve het Amerikaanse koor treden ook het zangtrio Platin Tenöre en het Johann Strauss Orkest met de Nederlandse violist op.

U2

Voor het Harlem Gospel Choir is een optreden met een beroemd musicus niet nieuw. Het koor trad eerder al op met onder anderen de rockband U2, zanger Paul McCartney en zangeres Diana Ross. Vorig jaar was het koor ook al in Nederland te horen. In de hete zomer van 2006 traden ze op voor een publiek van 30.000 mensen. Wie niet in september niet in de gelegenheid is om het optreden te bezoeken: de hele maand oktober treedt het Harlem Gospel Choir in diverse Nederlandse steden op.

Allen Bailey

Het New Yorkse koor werd in 1986 opgericht door Allen Bailey. Het koor is een verzameling van de beste zangers, zangeressen en musici van diverse zwarte kerken in de wijk Harlem. In 2006 vierde het Harlem Gospel Choir haar twintigste verjaardag. Ook kreeg het koor toen de erkenning als cultureel ambassadeur van het beroemde Amerikaanse stadsdeel.

Meer informatie over het Harlem Gospel Choir

Meer informatie over André Rieu

Meer informatie over het Gelredome

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

Linda Versteeg - zo 16-09-07 11:49:36
Het Harlem Gospel Choir deed 15 september het Gelredome naar een hoger niveau tillen. Het was een fantastische happening, Linda


Overnachten en uitstapjes: boek een hotel in Arnhem. Zoek tips voor een dagje uit in Gelderland.

 Laatst gewijzigd: 08-02-07 - Geplaatst: 08-02-07