Christelijke Muziek en Concertagenda

Dubbel-cd Kroeze is herhaling

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

01-02-07

Vanwege aanhoudende vraag verschijnt deze week een dubbel-cd van gospelzanger Daan Kroeze. Op de plaat staan Nederlandstalige gospelnummers. De cd heeft de titel 'Opnieuw en opnieuw' meegekregen.

Twee eerdere cd's van Kroeze waren al uitverkocht bij uitgever EdenMuziek. De grote vraag leidt er nu toe dat er een samenvoeging van beide cd's verschijnt. De dubbel-cd 'Opnieuw en opnieuw' is vanaf februari verkrijgbaar. Op het schijfje staan Nederlandse gospelnummers die vaak zijn geschreven op basis van bijbelteksten.

Nederlands

Daan Kroeze is een zanger die zich graag in de Nederlandse taal uitdrukt, zegt hij op Gospelbands.nl. “De liederen die ik schrijf en die we zingen, zijn altijd Nederlandstalig. Ik vind het een prachtige taal. Ik kan ook geen betere taal bedenken om me uit te drukken in Nederland dan de Nederlandse. Ik houd niet van vage teksten waarmee je alle kanten op kunt. Of je nu staat te zingen op straat, in een kerk of op een festival, het Woord van God, het Evangelie, mag, ja moet duidelijk en direct zijn.” Volgens de zanger komen er veel reacties op de liederen en hebben ze een krachtige uitwerking.


 Laatst gewijzigd: 01-02-07 - Geplaatst: 01-02-07