Christelijke Muziek en Concertagenda

Organist speelt in op storm

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

19-01-07

Hoewel de schade in tientallen miljoenen loopt, heeft de zware storm van donderdag heeft toch nog wat opgeleverd. Organist Marco den Toom laat de storm niet zomaar overwaaien. Wie snel is, kan zijn cd 'De Levenstorm' iets goedkoper dan normaal aanschaffen.

“Vanwege de heftige storm welke gisteren ons land in de ban hield, is de schitterende Levensstorm-cd, welke vorig jaar het levenslicht zag, de eerstkomende 24 uur in de aanbieding”, schrijft de organist uit Hoevelaken in zijn nieuwsbrief.

Anderhalve euro

Met de actie speelt de organist slim in op de hevige storm van donderdag 18 januari 2007. Het voordeel is echter beperkt. De anderhalve euro voordeel, normaal betalen orgelliefhebbers 14,50 euro voor de cd, staat niet in verhouding tot de stormschade van enkele tientallen miljoenen.

'Ruwe stormen'

Op de cd zingen divers kinderkoren onder leiding van dirgent Bert Noteboom liederen met als thema storm. Zo zijn onder meer de liederen 'Zijt Gij aan boord', 'Daar is Kracht!', 'Als g’ in nood gezeten', 'Ruwe stormen' en 'Scheep’ke onder Jezus’ hoede' te beluisteren. Uiteraard begeleidt Den Toom de kinderstemmen met zijn orgelspel.
De in 1978 geboren musicus zegt dat hij veel positieve reacties op zijn cd kreeg. “Veel luisteraars putten troost uit de rijke inhoud van de gezongen liederen. Ze vonden daarmee bovendien aansluiting op eigen levensstormen”, aldus Den Toom


 Laatst gewijzigd: 19-01-07 - Geplaatst: 19-01-07