Christelijke Muziek en Concertagenda

Irma debuteert met 'Higher Love'

Van onze redacteur Antoinet van Kessel

19-01-07

Samen met onder anderen singer-songwriter Ralph van Manen schreef Irma haar nieuwe single 'Higher Love'. De 24 jarige zangeres, ooit winnares van de Soundmixshow, wil met haar muziek doorbreken in Europa. Momenteel werkt ze aan haar Engelstalige debuutalbum.

Rockballad

Irma is zelf erg blij met de release van haar single: "We hebben er hard aan gewerkt maar ik ben heel tevreden over het resultaat, een stevige rockballad met alternatieve invloeden". Naast 'Higher Love' staat ook het nummer 'I’ve know it all along' op de cd.
In 2004 kwam Irma tijdens een concert in aanraking met zanger Ralph van Manen die erg enthousiast raakte van haar stemgeluid. Dit resulteerde in samenwerking bij de productie van 'Higher Love', waaraan ook de Engelse songwriter en producer Chris Eaton medewerking verleend. Van Manen en Eaton produceren en arrangeren nationaal en internationaal voor diverse artiesten.

Europese markt

In december stond Irma in de finale van de Duitse ‘Gospel Award’. Met vijf andere internationale artiesten was de uit Ede afkomstige zangeres genomineerd uit honderden inzendingen voor de show in München. Omdat de belangstelling daar groot was wil haar management de single ook in de rest van Europa uitbrengen. De single is nu al in Duitsland en Zwitserland verkrijgbaar. "De vele positieve reacties uit binnen- en buitenland zijn fantastisch" zegt Irma zelf hierover. Momenteel werkt de zangeres in de studio hard aan haar Engelstalige debuutalbum genaamd 'Find me'. Die moet in oktober 2007 in de winkel liggen.


 Laatst gewijzigd: 19-01-07 - Geplaatst: 18-01-07