Christelijke Muziek en Concertagenda

“Project 777 moet christenen bemoedigen”

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

10-01-07

Christenen een hart onder de riem steken door middel van het organiseren van een muziekevenement, dat is kortweg het doel van project 777. Op 7 juli 2007 moet het festival in Alphen aan den Rijn door “goede muziek en positieve teksten christenen bemoedigen en niet-christenen vertellen over Jezus Christus als ‘balans-, rust- en vredefactor’ in ons leven.”

Initiatiefnemer van het project is Iwan Sahertian. Momenteel is de Alphenaar bezig met het muziekevenement op poten te zetten. Op 7 juli 2007 staat het Rijnplein in Alphen aan den Rijn in teken van Project 777. Op de zomerdag zullen diverse muzikanten optreden. Zo treden er een bandformatie en een vocalgroep op. Sahertian heeft positieve verwachtingen van Project 777. “Zoals het nu eruit ziet zal het een groot muziekspektakel worden waarover men in Alphen nog zeker zal napraten. We hopen dat we de verschillende culturen van Alphen en omstreken wat dichter bij elkaar kunnen brengen zonder dat we daarvoor elkaars verschillende religieuze achtergronden veroordelen of belachelijk maken. Juist door die met elkaar te delen en zo elkaar te respecteren”, aldus Sahertian.

Rust

Sahertian vindt dat Nederland rust nodig heeft na de rampen van de afgelopen jaren. De aanval op de Twin Towers, de verwoesting die de orkanen Rita en Katrina aanrichtten, de moorden op Fortuyn en Van Gogh en de tsunami in 2004 zetten de Alphenaar aan het denken. Dat resulteerde uiteindelijk in de oprichting van Stichting Project 777. Navraag bij familieleden en vrienden bracht Sahertian tot dat besluit; er bleek draagvlak te zijn.

777

De naam Project 777 is niet alleen een afkorting van de datum waarop het evenement gehouden wordt. 777 staat rechtstreeks in tegenstelling tot het getal 666, meldt de stichting op haar website. ”Het getal 777 staat voor heiligheid, perfectie, Goddelijke volmaaktheid. In de volksmond wordt ook wel het getal van God genoemd.”

Website Project 777

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

jan neus - di 08-05-07 19:52:20
gen 4:23 Lamech zei tegen zijn vrouwen: 'Ada en Silla, hoor wat ik zeg! Vrouwen van Lamech, luister naar mij! Wie mij verwondt, die sla ik dood, zelfs zie mij maar een striem toebrengt. Kain wordt zevenmaal gewroken, Lamech zevenenzeventigmaal.' 5:31 In totaal leefde hij [Lamech] 777 jaar. Daarna stierf hij.



 Laatst gewijzigd: 10-01-07 - Geplaatst: 10-01-07