Christelijke Muziek en Concertagenda

Urkers zingen voor scholen

Van onze redacteur Nando Eskes

03-01-07

Het Traditioneel Nieuwjaarsconcert van mannenkoor De Urker Zangers, het Urker Zangers dubbelkwartet en enkele solisten is naast het bieden van koorzang ook gericht op het inzamelen van geld voor twee reformatorische scholen voor (zeer) moeilijk lerende kinderen. In de Bovenkerk van Kampen wordt op zaterdag 20 januari gecollecteerd voor de Eliëzer- en Obadjaschool in Zwolle.

Het ingezamelde bedrag gaat net als vorig jaar weer naar de reformatorische bassischolen voor moeilijke lerende kinderen in de Overijsselse stad. “De Eliëzer- en Obadjaschool te Zwolle zijn twee scholen waar onderwijs gegeven wordt aan kinderen die (zeer) moeilijk kunnen leren. De kinderen komen uit een zeer wijde regio, omdat er verder geen reformatorische scholen zijn voor deze vorm van onderwijs. Helaas is het budget wat de overheid geeft ontoereikend om een aantal belangrijke zaken in het speciaal onderwijs door te voeren. Door middel van allerlei acties wordt geprobeerd gelden te verzamelen, zodat 'onze kinderen' het onderwijs kunnen krijgen dat voor hen geschikt is, met de daarbij behorende materialen”, aldus concertorganisatie Naar het Concert (NHC).

Computerprogramma's

Desgevraagd maakt Arend-Jan Wielink van het NHC duidelijk waar het geld heen gaat. "Wij gebruiken het om te investeren in computerprogramma's en spelmateriaal voor kinderen met een meervoudige handicap. Ook wordt het geld gebruikt om aangepast meubilair voor hen te kopen. Dit betreft vaak op maat gemaakte meubilair en is daarom erg duur".

"Prachtig verhaal"

Natuurlijk wordt er ook gewoon gemusiceerd op het door NHC georganiseerde concert. Onder leiding van dirigent Jacob Schenkt zingt mannenkoor De Urker Zangers haar repertoire. Speciaal voor deze avond zorgt het dubbelkwartet van het koor voor een extra muzikale dimensie. Organist Peter Eilander, solist Hendrik Nentjes en Duo Friends (violiste Corrie Wielink en panfluitiste Gerlinda van den Berg) treden eveneens op. Hannes Minnaar bespeelt de vleugel. Liefhebbers van verhalen komen tijdens het concert ook aan hun trekken. W. Visser vertelt evenals op de vorige editie een 'prachtig verhaal'.
Dominee D.W. Tuinier, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Terwolde-De Vecht, verzorgt de opening en sluiting. Het grote succes van het concert in 2006 is volgens de organisatie reden om het optreden van het koor en de solisten dit jaar te herhalen.


 Laatst gewijzigd: 08-01-07 - Geplaatst: 03-01-07