Christelijke Muziek en Concertagenda

Concert Switchfoot in sneltreinvaart uitverkocht

Van onze redacteur

29-12-06

De fans keken duidelijk uit naar het optreden van de Amerikaanse rockband Switchfoot. Binnen tien dagen was het concert in Utrecht uitverkocht. Nadat het aangekondigde optreden als hoofdact tijdens het Flevo Festival niet door ging heeft de band toch een gaatje gevonden in hun drukke agenda. De komende maanden toeren ze met meer dan veertig concerten door Europa en Amerika om hun nieuwe cd 'Oh! Gravity' te promoten.

Nieuw album

Eind december verschijnt het zesde album van de band. "Met Oh! Gravity, levert de in San Diego gevestigde rockband hun beste album in jaren, één die volledig hun (Christelijk) geloof combineert met hun enorme talent…Als alleen maar Switchfoot's geweten geïmplementeerd kon worden in de lichamen van andere moderne rock bands! De wereld zou daardoor niet direct een betere plek zijn, maar de radio zeker weten wel," aldus muziekrecensent van Amazon.com, Mike McGonigal. De band heeft de afgelopen dertien jaar zowel binnen de christelijke als de seculiere muziekwereld bekendheid opgebouwd met hun albums 'Nothing Is Sound' en 'The Beautiful Letdown'. Van dit laatste album werd de single 'Meant to live' gebruikt voor de film Spiderman 2.

Wachtlijst

Het concert in Tivoli de Helling op woensdag 31 januari vindt bijna een half jaar later plaats dan hun eerder geplande optreden tijdens het Flevo Festival. Toen zorgde omstandigheden ervoor dat de vijf mannen aan de andere kant van de oceaan bleven.
Voor hen die in januari nog graag het concert bijwonen is het afwachten of het de organisator lukt om een grotere locatie te regelen. Mocht de wachtlijst een te groot risico zijn dan is er nog het optreden in de Duitse plaats Minden, twee uur over de grens, op 1 februari 2007.


 Laatst gewijzigd: 29-12-06 - Geplaatst: 28-12-06