Christelijke Muziek en Concertagenda

Swingen in de kou

Van onze redacteur

21-12-06

Afrikaanse, Zuid-Amerikaans en Caribische gospelmuziek warmt de bezoekers van het Entrepotgebied in Rotterdam op de komende dagen. Op 23 en 24 december presenteren de deelnemers aan het Black Gospel Festival hun speciale kerstrepertoire. De laatste kerstinkopen liggen voor de bezoekers uitgestald in diverse kramen. Als de boodschappen binnen kan het zingen beginnen tijdens de workshop.

Lokaal en landelijk zangtalent

Liefhebbers van onder andere traditionele Gospel, R&B, pop en Soul kunnen genieten van het optreden van de verschillende koren. Een speciaal kerstrepertoire is ingestudeerd voor het festival. De versierde en verlichte boten vormen de achtergrond voor het muzikale optreden van zowel landelijke als lokale zangers, zangeressen en koren. Enkele namen zijn Encore, The Rotterdam Mass Choir, Sound of Diversity en G-Project. DJ Trevi en DJ Boogiefever zetten de beat achter de bekende kerstnummers van zowel de Maastrechter Staar, Heintje en Frank Sinatra.

Zing mee

Inzet en enthousiasme daar draait het om tijdens de workshop. Iedereen mag meedoen, noten kunnen lezen is niet nodig. Op zaterdag 23 november geeft Joany Muskiet vanaf 12.00 uur een gratis workshop in Fabrica. Aan het einde van de middag treden de 40 deelnemers op in het Atrium van het Entrepotgebouw. Joany Muskiet is geen onbekende in de Nederlandse Black Gospelwereld. Al jaren treedt zij op tijdens festivals, concerten, kerkdiensten en bruiloften. Tijdens het festival is ze zelf te horen tijdens een optreden met jongeren uit Feijenoord.


 Laatst gewijzigd: 21-12-06 - Geplaatst: 21-12-06