Christelijke Muziek en Concertagenda

Geen Nederlandse winnaars bij Duitse Gospelawards

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

18-12-06

De Nederlandse deelnemers, zangeres Irma en het Chosen Gospel Choir, van aan de finale Duitse Gospelawards vielen afgelopen zaterdag buiten de prijzen. In de Zuid-Duitse stad München won het Grünwald Gospel Jugend de troffee.

Het Duitse gospelkoor sleepte met de Gospelaward 2006 vijfduizend euro in de wacht. Dat bedrag overhandigde de Beierse evangelische bisschop Johannes Friedrich aan de 57 leden van het Grünwald Gospel Jugend. Dirigente Jutta Hager was trots op de prijs. “Het is een grote vreugde dat men met gewone jongeren dit bereiken kan.” Zo'n drieduizend bezoekers bezochten de uitreiking in het Internationale Congrescentrum in München.

Irma

In totaal deden zes finalisten mee. Daarvan kwamen er twee uit Nederland, zangeres Irma (Idols-deelneemster Irma van Dam uit Ede) en het Chosen Gospel Choir (uit Vlaardingen). Daarnaast waren er drie Duitse deelnemers: gospelband Die Beinahe Sechs, het New Spirit Gospel Choir en de winnaar het Grünwald Gospel Jugend. Op de tweede editie van het evenement streed het Zweedse The Master's Voice uit Stockholm eveneens mee om de prijzen. De Gospelaward is een initatief van de Duitse evangelische en roomse kerken en de hulporganisatie World Vision.


 Laatst gewijzigd: 20-12-06 - Geplaatst: 18-12-06