Christelijke Muziek en Concertagenda

The Sparks neemt afscheid met concert

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

13-12-06

Nog één keer gaan de leden van de band vlammen, meldt gospelband The Sparks. Eind deze maand staan de leden van de zeskoppige gospelband voor het laatst op het podium en wel in Zwolle. "Met een spetterend slotconcert wordt er teruggekeken op de fantastische tijd van de band die bestaat uit een bijzondere groep jonge vrienden."

Waarom The Sparks ophoudt te bestaan is niet bekend. De in 1999 opgerichte gospelband kende naar eigen zeggen haar hoogtepunten in concertreizen naar Israël en Griekenland. Het slotconcert van The Spraks heeft op 23 december plaats in de WRZV-hallen in Zwolle. Naast The Sparks treedt tijdens het laatste concert van de Zwolse gospelgroep ook formatie Van O (voorheen bekend als Dolf & Family) uit Duitsland op.

Kerkorgel

Thuisbasis van The Sparks is de Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle. Zeven jaar geleden werd de gospelband opgericht met het doel muziek te maken in dienst van God. De muziekstijl van de groep varieert en vindt aansluiting bij jongeren, aldus The Sparks. “Christen-zijn is meer dan alleen een kerkorgel op de zondagmorgen. De muziek maakt dit duidelijk en bewijst dat het tegendeel waar is.” The Sparks gaven tijdens hun bestaan twee cd's uit.


 Laatst gewijzigd: 14-12-06 - Geplaatst: 13-12-06