Christelijke Muziek en Concertagenda

St. John's College Choir bezoekt Nederland

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

11-12-06

Het koor van St. John's College uit de Britse stad Cambridge toert vanaf volgende week door Nederland. Eén week lang zingt een selectie van koormuziek voor Advent en Kerstmis én de traditionele Christmas Carols.

Het koor is, naar eigen zeggen een van de meest geprezen voorbeelden van de Engelse koortraditie ter wereld. “Het koor onderscheidt zich van andere Engelse kathedrale koren door haar veelgeprezen rijke klank,” zo prijst St. Johns College zichzelf aan.

Sinds 1670

“Jaarlijks kiest St. Johns College Choir uit vele uitnodigingen door heel Europa, Amerika en het Verre Oosten. De warme ontvangst in onze prachtige oude kerken was voor het koor opnieuw reden om in te gaan op de uitnodiging voor een Kersttournee door Nederland en een concert in Antwerpen.” Het St. John's College Choir bestaat sinds 1670. Het koor staat onder leiding van dirigent David Hill.

Vier optredens

Het St. John's College Choir treedt op in vier Nederlandse steden en in de Belgische hoofdstad Antwerpen.Delft is het eerst aan de beurt in de reeks concerten, daarna volgen Vlissingen, Naarden, Antwerpen en Breda.


 Laatst gewijzigd: 11-12-06 - Geplaatst: 11-12-06