Christelijke Muziek en Concertagenda

Concerten genoeg tijdens feestdagen

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

29-11-06

Liefhebbers van christelijke muziek kunnen volgende maand hun hart weer ophalen. Eind december valt er in Nederland weer genoeg te beleven voor gospel- en koorzangfans. Een (onvolledig) overzicht van optredens en uitvoeringen rond de feestdagen.

Wie de concertagenda op deze site bekijkt, ziet het al het al. Alleen al op 25 en 26 december zijn er al zo’n vijftien concerten te bezoeken. Van het kerstimprovisatieconcert van organist Sander van Marion in Rotterdam tot het Festival of Lessons and Carols in Harderwijk.
Ook grootschaliger evenementen zijn er genoeg. Wie het ver weg zoekt, kan op 1 december al terecht in Duitsland. In het Ruhrgebied (in Ennepetal) vind op die dag de Christmas Rock Night 2006 plaats. Met een scala aan artiesten, om enkele voorbeelden te noemen: D-Projekt, October Light, Make Up Your Mind, Arson, Adrian Thompson, Arne Kopfermann en Echtzeit.

Messiah

Maar liefst 1500 mensen kunnen op 16 december genieten van Beautiful Christmas 2006. Kees Kraayenoord, Choir Company, Martin Brand & Life, Ben Ketting & The Kids Crew en Stonewashed zorgen voor een middag- en avondvullend programma. Wie er dan nog niet genoeg van heeft kan op 16,17 en 22, 23 december naar Christmas Forever. Vier kerstconcerten met Gerald Troost, Angelique (ja, die van Idols) en het koor Forever Worship.

Ook de meer behoudende christelijke muziekliefhebber kan aan zijn trekken komen rond de feestdagen. Christelijke Gemengd Koor Cantate Deo uit Amersfoort geeft bijvoorbeeld op 24 december een kerstzangavond in de Sint Joriskerk in de stad. En wie in het nieuwe jaar er nog geen genoeg van alle uitvoeringen heeft, kan op zaterdag 13 januari de Messiah van componist Händel gaan beluisteren bij Canto di Lode in de Grote Kerk van Schiedam.

Gratis uw concerten invoeren

Christelijke Concert Agenda biedt koren, muzikanten en cabaretiers uit de volle breedte van christelijk Nederland de mogelijkheid hun concerten aan een breed publiek te tonen. Via het aanmeldformulier op deze site kunt u zeer gedetailleerd de informatie over uw evenement invullen. Het is zo gebeurd en u bereikt er vele mensen mee.
Met bijna 300 bezoekers per dag is het dan ook beslist de moeite waard om uw concerten in te voeren. Muziekliefhebbers uit heel het land zijn dagelijks op zoek naar concerten en optredens van koren, gospelbandjes, muzikanten en cabaretiers. Over enkele ogenblikken ook uw concert?

Heeft u ander belangrijk nieuws te melden? Persberichten en tips zijn van harte welkom via ons mailadres: concert@christelijkeconcertagenda.nl. Wie weet verschijnt uw nieuws op onze drukbezochte website.

 Laatst gewijzigd: 29-11-06 - Geplaatst: 29-11-06