Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe nier voor gospelzanger Vasser

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

23-11-06

De niertransplantatie van gospelzanger Kevin Vasser is succesvol verlopen. Kranten uit zijn woonplaats Chicago vertelden dit. Vasser werd afgelopen vrijdag geopereerd in het Northwestern Memorial Hospital in de Amerikaanse stad.

Kevin Vasser, lid van de Fellowship Missionary Baptist Church in Chicago, kreeg de nier van de overleden zoon van gemeentelid Bobbie Ann Dotson. Die werd enkele dagen voor de operatie neergeschoten op de veranda van het huis van zijn oom. Ook de moeder van Dotson kreeg een nier van haar overleden kleinzoon.

Overweldigd

De 30-jarige Vasser zelf was tijdens een persconferentie vorige week donderdag dankbaar gestemd, aldus de Chicago Defender. “Ik ben overweldigd door de goedheid van mevrouw Dotson. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

De dominee van de gemeente prees Dotson tijdens de persconferentie, meldt de krant. “Deze zwaargetroffen moeder ziet de noodzakelijkheid om te helpen en brengt de wens van haar zoon in vervulling. De verzekering dat door zijn dood anderen verder kunnen leven.”

Youth Edition

Twee maanden geleden debuteerde Vasser als solist in de wereld van de gospelmuziek met zijn cd ‘So Glad’. In Nederland verscheen het album bij de platenmaatschappij EMI Gospel. De Amerikaan kreeg eerder bekendheid als leadzanger van de gospelgroep Youth Edition, die voormalig uit Chicago kwam.


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 23-11-06