Christelijke Muziek en Concertagenda

Reformatorische Omroep tevreden over ledengroei

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

20-11-06

De Reformatorische Omroep is tevreden over de ledengroei, dat zegt omroepdirecteur S.J.P. van der Zouwen. Sinds de definitieve start in mei is het aantal leden van zo’n 100 leden gegroeid naar 1500. Lidmaatschappen zijn voor de RO belangrijk om haar activiteiten uit te breiden.

In tien maanden tijd is het aantal leden toegenomen tot 1500, een gemiddelde stijging van 140 leden per maand. Gezien het aantal luisteraars, maandelijks ongeveer 65.000 mensen, zijn er desondanks relatief weinig mensen lid van de omroep voor reformatorisch Nederland. “De verwachting is dat het ledenaantal evenredig zal groeien met de grootte van onze organisatie”, aldus Van der Zouwen. “We zijn daarom ook tevreden over onze groei tot nu toe.”

Mp3-speler

De omroep voert inmiddels diverse acties om meer leden te werven. “We zullen de groei stimuleren met behulp van een aantal acties. Op die manier maken we een lidmaatschap aantrekkelijk. We zullen daarbij echter altijd blijven communiceren dat men niet alleen daarom een lidmaatschap moet afsluiten. Het gaat er uiteindelijk om dat de leden de schouders zijn waarop de organisatie leunt.” Een voorbeeld van een recente ledenwerfactie is de gratis mp3-speler bij een lidmaatschap. Mensen die zich op enkele zomerbeurzen aanmeldden als nieuw lid kregen het apparaatje cadeau.
Ook de nieuwe communicatiemedewerker die vanaf volgend jaar in dienst treedt, moet zorgen voor een stijging van het ledenaantal. Hij gaat zich volledig en uitsluitend storten op de groei van het ledenaantal, zegt Van der Zouwen. Momenteel worden de communicatieactiviteiten nog gedaan door medeoprichter Pieter Ariese. Hij stopt omdat hij ook nog een fulltime baan heeft.

Joop Wijn

Op 27 november zal Minister van Economische Zaken Joop Wijn (CDA) de nieuwe studio van de Reformatorisch Omroep feestelijk openen. Het gebouw staat langs de A27 nabij het dorp Eemnes. Naast Joop Wijn zijn ook de burgemeester van het Utrechtse dorp en enkele andere politici aanwezig. Van der Zouwen: “De verwachtingen voor 2007 zijn, mede door de komst van de communicatiemedewerker, hooggespannen.”


 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 20-11-06