Christelijke Muziek en Concertagenda

Arda Gerkens: muziek om mijn emoties te uiten

Van onze redacteur Frederike Hessing

17-11-06

Christen noemt ze zich liever niet, maar Arda Gerkens hangt wel het christelijk geloof aan. Emoties spelen bij haar een grote rol blijkt uit haar muziekkeuze. “Als je veel bereikt, maar je zit niet goed in je vel, dan heb je niks aan muziek”, zegt het Tweede-Kamerlid voor de SP. Deel 2 van de serie christelijke politici en hun muziek.

Welke muziek luistert u het liefst?
“Ik hou van heel veel verschillende soorten muziek, hangt van mijn draai af. Ik heb twee extremen: harde muziek en dan gothic, en zachte muziek dat is een beetje New-age- achtig.”

Op welk moment luistert u naar muziek?
“In de auto, thuis. Maar thuis niet meer zo vaak, want dan willen mijn kinderen hun muziek horen en dan krijg je meer iets in de trant van Teletubbies. Ik luister naar muziek om heel veel verschillende redenen. Als ontspanning en om emoties te uiten.”

Naar welke radiozender luistert u?
“Radio 1 en Business News Radio (BNR) voor mijn werk. Als ik muziek luister dan luister ik naar de publieke radio-omroep, naar 3FM. Bij voorkeur ’s avonds dan draaien ze wat
betere muziek; soms live-concerten en er zit minder commercie in.”

Wat is uw favoriete nummer?
“Een hele moeilijke vraag. Als je de één noemt, noem je de ander weer niet. Maar als ik moet kiezen: de groep Nine-inch-nails het nummer ‘hurt’. De tekst en de uitvoering vind ik erg goed. Je kunt echt voelen welk verdriet hij had toen hij dat nummer inzong. Ten tweede de tekst: ‘Maar in het diepste moment van je twijfels, zijn materiële dingen niks meer waard.’ Dus als je veel bereikt, maar je zit niet goed in je vel, dan heb je er niks aan.”

Gebruikt u ook muziek gebruiken tijdens de campagnereclamespotjes?
“Mijn partij doet dat, die heeft een eigen lied dat dit keer heet ‘Jan en Alleman’. Ik vind de teksten heel geweldig. Het refrein vind ik heel fijn: ‘Met Jan en Alleman en de hele achterban, zijn wij er meer dan zeker van, dat het veel socialer kan!’ Elke keer als ik dat zing, zing ik dat uit mijn overtuiging dat ik weet dat het veel socialer kan.”

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda


 Laatst gewijzigd: 19-01-07 - Geplaatst: 17-11-06