Christelijke Muziek en Concertagenda

Christelijke muziek op een eigen radiozender

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

16-11-06

Na een nummer van de Red Hot Chili Peppers, muziek van Michael W. Smith op de radio horen? Bij Yahoo Music is het mogelijk. Op de website van het Amerikaanse bedrijf kan iedereen zijn favoriete muziek beluisteren op een eigen radiozender. Ook christelijke muziek luisteren is mogelijk. Een alternatief voor wie van de traditionele stations genoeg heeft.

Als luisteraar zit je natuurlijk niet zelf achter de knoppen. Ook nu is het maar afwachten wat er op dat moment te horen is, het blijft immers een radiozender. Het is wel mogelijk om door te klikken naar het volgende nummer. De onvermijdelijke Engels gesproken reclame die er zo nu en dan tussendoor komt, zul je voor lief moeten nemen. Daar tegenover staat weer dat dit een gratis service is.

Amerikanen

Het is niet mogelijk om je in Europa op 'LAUNCHcast Plus', de betaalde versie van dit eigen radiostation, te abonneren. Amerikanen kunnen voor 2.99 dollar per maand (of 35.99 dollar per jaar) hun favoriete muziek beluisteren. Bij deze optie kunnen zij bijvoorbeeld onbeperkt luisteren naar het volgende nummer zonder last te hebben van reclameboodschappen.

Hoe kan ik mijn eigen radiozender beluisteren?

Nieuwe luisteraars die een account aanmaken op de website van Yahoo kunnen gelijk aan de slag. Je bent als bezoeker nog enkele stappen verwijderd van een eigen radiozender. Klik op de homepage op de link 'Radio'. Nu kan je doorklikken naar 'LAUNCHcast RADIO'. Op de volgende pagina zie je de knop 'Create my radio, Customize'. De weg wijst zich dan vanzelf. Kies het genre en je krijgt wat jij wilt luisteren. Ook handig is de functie waarbij je artiesten, nummers en albums kunt waarderen. Wil je nooit meer dat ene nummer horen? Geen probleem: een klik op het juiste icoontje is voldoende.

 Laatst gewijzigd: 06-06-12 - Geplaatst: 16-11-06