Christelijke Muziek en Concertagenda

Organisatie Passion07 verwacht 20.000 bezoekers

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

15-11-06

De organisatie van het gospelfestival PassionO7 verwacht meer dan 20.000 bezoekers tijdens het evenement, dat meldt het christelijke nieuwsmagazine Christianity Today. Het gospelevenement voor studenten wereldwijd vindt plaats op de eerste vier dagen van het nieuwe jaar in de Amerikaanse stad Atlanta. Doel van Passion07 is God loven door zang en gebed.

Het aantal bezoekers van het worshipconcert wint aan populariteit, aldus 268Generation, de organisatie die het indoor evenement jaarlijks organiseert. Wie naar Passion07 wil, moet afreizen naar de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia, Atlanta. Vanwege de grote verwachte aantallen publiek is de organisatie van plan in de stad een tweede locatie te openen in het World Congress Center. Daar zijn op videoschermen de concerten in de Philips Arena te volgen. Passion 07 wordt deze editie opgeluisterd met optredens van onder meer de worshipleiders Chris Tomlin, David Crowder Band, Matt Redman, en Charlie Hall.

Studenten

Het christelijke muziekevenement is bedoeld voor studenten en docenten van universiteiten in de Verenigde Staten. Ook studenten uit andere delen van de wereld zijn welkom. Het evenement is te vergelijken met de Nederlandse EO-jongerendag, met dit verschil dat Passion07 voornamelijk voor studenten is. Niet iedereen mag dus de Philips Arena binnenkomen, uitsluitend studenten van 18 tot en met 25 jaar.

Jesaja

Vier dagen lang wordt er gebeden en gezongen. Daarbij nemen publiek en organisatie Jesaja 26:8 als uitgangspunt: “Ook wij verlaten ons op u, HEER: wij gaan de paden van uw recht. Wij richten ons op uw naam, naar u gaat ons verlangen.” (NBV)


 Laatst gewijzigd: 15-11-06 - Geplaatst: 15-11-06