Christelijke Muziek en Concertagenda

Nieuwe website over Johannes de Heer

Van onze redacteur Hans Bossenbroek

14-11-06

De herinnering aan de in 1961 overleden publicist en evangelist Johannes de Heer levend houden, dat is het doel van de website die sinds donderdag 9 november op het wereldwijde web te vinden. Initiatiefnemer Henk-Jan Oudenampsen wil met de site De Heer en de boodschap die hij uitdroeg, weer voor het voetlicht halen.

De site is nog niet af, zegt Oudenampsen, eigenaar van de online muziekwinkel EdenMuziek. "Ik ben voorlopig nog druk bezig het verzamelen van materiaal, het schrijven en overnemen van teksten en het lezen van boeken over Johannes de Heer." Oudenampsen kwam op het idee om een website te bouwen toen hij bezig was met het uitbrengen van de cd 'Misschien vandaag'. Daar staan liederen van De Heer over de wederkomst op.

Radicale boodschap

Oudenampsen bewondert Johannes de Heer om zijn radicaliteit. "De Heer heeft een radicale boodschap, dat spreekt mij aan. Jezus is om ons te redden op deze wereld gekomen. Dat is de boodschap die doorklinkt in al zijn liederen. Hoewel die soms qua melodie niet helemaal kloppen. De Heer wilde door zijn liederen het evangelie aan de gewone man doorgeven."

Johannes de Heer (23 mei 1866 - 16 maart 1961) werd bekend door zijn liederenbundel. Die is al jaren een begrip in diverse kerkgenootschappen. De in hervormde kring opgegroeide De Heer bezocht in zijn leven gemeenten van allerlei pluimage. Zo was hij ondermeer lid van de Zevendedagadventisten, de Nederlandse Tentzending en de Maranathabeweging. In het dagelijks leven was De Heer - en dat is niet verwonderlijk - eigenaar van een muziekwinkel.

Website Johannes de Heer

Website CD Misschien Vandaag

Wikipedia over Johannes de Heer

Joh. de Heer Orgels

Bestel de CD 'Misschien vandaag'

Meer nieuws van Christelijke Concert Agenda

Reacties: Reageer op dit artikel.

SIMON BRUGGE - vr 05-03-10 20:27:35
WEET UW WAT JEZUS ZEI LAAT DE DODE DER DODEN EN VOLG MIJ ZEGT JEZUS, ANDERE WORDEN LAAT HEM DE RUST GUNNEN WANT ER STAAT AL GENOEG OP INTERNET VAN JOHANNES DE HEER, HET IS NIET VERBODEN OF ZO HOOR MESCHIEN DAT HET ZO HOORD DAT HELEMAAL NIET MAAR DAT IS MIJN MENING... GODS ZEGEN TOE


Cecilio Maria - do 26-11-09 10:02:50
Ontzettend goede initiatief. Ik ben er blij mee omdat JdH een zeer goede boodschap. En vooral in deze tijd is het echt actueel. Het zou ook fantastisch zijn als het mogelijk zou zijn de zangbundel van JdH met gitaaraccorden beschikbaar te maken.


Gré - wo 12-03-08 13:57:29
Lied Daar ruist langs de wolken is geschreven door Eduard Gerdes voor he kerstfeest van het Heil des volks in Amsterdam in 1858. Zie blz 153 in 'Aan de missie van Mijn broeders' het werk van het heil des volks 1855-2005


Dinie Visschers de Wit - wo 25-07-07 22:02:56
goedenavond,Ik zou zo graag de herkomst van het lied:Er ruist langs de wolken, willen kennen.Dat is mij tot nu toe niet gelukt.Deze site vind ik trouwens erg mooi.Maar wat betreft het lied....? Zou u mij een tip kunnen geven? hartelijke groeten daaag, Dinie



 Laatst gewijzigd: 14-11-06 - Geplaatst: 13-11-06